Elistvere järvel kreeni vajunud kopp ei ole keskkonnaohtlik

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elistvere järves vajus ujuvekskavaator külili.
Elistvere järves vajus ujuvekskavaator külili. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Esmaspäeval Jõgevamaal Elistvere järvel vasakule kreeni vajunud ujuvkopp reostas järve tühisel määral, kinnitas keskkonnainspektsiooni Jõgevamaa büroo juhtivinspektor Timo Kangur.


Kangur ei osanud täna pärastlõunal veel öelda, kas kopa küljelevajumise tingis juhi valearvestus või tehniline rike, kuid sai kinnitada, et kütusepaagi korgi vahelt valgus järve ning laotus imeõhukese kirmena laiali mitmele tuhandele ruutmeetrile vaid mõni liiter diislikütust ning ohtu keskkonnale pole.

Esmaspäeval sündmuskohal käinud päästjate hinnangul oli kütust veepinnal nii vähe, et seda oli võimatu kokku koguda. Täna kella kaheks oli ekskavaatori kütusepaagi sisu teise mahutisse ümber pumbatud ning edasine reostamine välistatud.

Et tegu on õnnetusjuhtumiga, viib keskkonnainspektsioon Kanguri sõnul läbi vaid haldusmenetluse ega kavatse kopajuhti ega selle omanikku osaühingut Saaretu trahvida.

Õnnetuskohal, sajakonna meetri kaugusel kaldast, on Elistvere järve sügavus Timo Kanguri andmeil vaid paar meetrit. Kangur märkis, et tänu sellele katkeski ekskavaatori ümberminek umbes 40-kraadise nurga all – vasak roomik jõudis põhja.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles