Pirogovi platsile paigaldati 124 000 eurot maksma läinud tualett (9)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Tartu kesklinnas asuvale Pirogovi platsile paigaldati täna statsionaarne tualett, mille hankis linnale Rootsi firma DANFO AB, kes võitis selleks korraldatud riigihanke.

Lähipäevil ühendatakse uus tualett vee- ja kanalisatsioonitorustiku ning elektriga ning lõpetatakse vundamendi soojustustööd. Seejärel korrastatakse ümbrus.

Tualett saab murukatuse, mis sobitub hästi ümbritsevasse pargikeskkonda.

Tuleva nädala algul saabub Tartusse tualeti tarninud firma esindaja, kes teeb kohapealsed seadistused ja koolitab hooldusfirma töötajad. Kahekohaline invanõuetele vastav tualett puhastub automaatselt pärast iga külastuskorda. Tualetti saab kasutada nädala- kahe pärast.

Uus tualett läks koos transpordi ja paigaldusega linnale maksma 104 000 eurot ning selle paigaldamise eeltöödeks – vundamendi ehituseks, vee- ja kanalisatsiooniühenduste rajamiseks kulus 20 000 eurot.

Pirogovi plats läbis eelmiseks sügiseks põhjaliku uuenduse – rekonstrueeriti kõnniteed, platsid, trepid ja tugimüürid, rajati sajuveekanalisatsioon ning uus pargivalgustus. Rajati uut kõrghaljastust ning püsikute ja põõsaste istutusalasid. Rekonstrueerimistööde käigus looditi sirgeks ka platsil asuva Pirogovi monumendi vundament. 

Foto: Sille Annuk
Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles