Noored hakkavad suvetelgiga rändama

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malevanoorte rühmajuht Siiri Oras (pildil hoogu lükkamas) arvas aga, et nendest tuleb siiski üks toredaimaid rühmi.
Malevanoorte rühmajuht Siiri Oras (pildil hoogu lükkamas) arvas aga, et nendest tuleb siiski üks toredaimaid rühmi. Foto: Sille Annuk

Eile pärast lõunat sai Tähe noortekeskuses kokku kamp noori, kes esialgu üksteist veel üldse ei tundnud ning olid seetõttu pisut häbelikud ja omaette hoidvad.



Malevanoorte rühmajuht Siiri Oras (pildil hoogu lükkamas) arvas aga, et nendest tuleb siiski üks toredaimaid rühmi.

Tänasest hakkavad pildil olevad Aleks Gotfrid, Gerda Jürgen, Kevin Hint, Kristiine Tõiste, Kaspar Suvi, Sille Võsaste ja Andre Merilaid ning nende eile laulu- ja tantsupeol käinud kaaslased koos tööle, et nii enda kui ka eakaaslaste suvi põnevamaks ja lõbusamaks muuta.

Erinevalt tavalistest malevatöödest nagu riisumine ja rohimine on neil 13 noorel palju huvitavam töö: sel nädalal on nad igal tööpäeval kella kolmest kuni kaheksani Anne kanali ääres suvetelgis, kus on mitmesugused mängud, võistlused ja õpitoad. Võtmesõnad on näiteks orienteerumine, film, tants ja muusika.

Igal nädalal on tegevused pühendatud kindlale teemale: ebakindlus, suhted, vägivald ja sõltuvused.

Gümnasistist projektijuhi Mariliis Maisla sõnul tehakse seda selleks, et noored suve joomise ja laisklemise peale ära ei raiskaks ja saaksid teha midagigi, et suvi meelde jääks.

Kuigi tööd koordineerivad noortekeskused – Anne noortekeskus, Lille maja, Tähe noorteklubi ja skate-hall –, on telgi igapäevane elu siiski noorte endi teha ja korraldada. Igal nädalal võtab ohjad enda kätte uus rühm malevanoori.

Telk on avatud terve suve, kuid igal nädalal ise kohas. Reedeni asub see Anne kanali ääres, järgmisel nädalal Ropka pargis, 18.–22. juulini kaubamaja ja Vanemuise vahel pargis ning juuli viimasel nädalal Supilinna rannas.

Telgis eriti aktiivselt käinud noortel on võimalik igal reedel minna kaasa bussireisile Põlvamaa paikadesse, kus kohtutakse kohalike noortega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles