Kunstigümnaasium pääses üle lävendi

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kunstigümnaasiumi välisvaade.
Tartu kunstigümnaasiumi välisvaade. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Raatuse ja Forseliuse gümnaasium korjavad täna veel viimaseid sisseastumisavaldusi, kuid lootust väga ei ole: sügisel 10. klassi avamiseks oli eile õhtupoolikul mõlemal puudu paarkümmend last.
Linna talvel antud korralduse järgi ei saa koolid, kus on gümnaasiumisse astujaid vähem kui 60, selle aasta sügisel 10. klassi avada.


Teistel Tartus erilist muret polnud, kuid kolm kooli – lisaks eespool mainitutele ka kunstigümnaasium – täitsid eelmisel aastal kõik vaid ühe klassi pisut rohkem kui 30 õpilasega.

Kunstigümnaasiumi direktor Peeter Kikas võis eile rahulikumalt hingata, sest käskkiri 61 õpilase vastuvõtuks oli juba vormistatud. Lisaks on oodata uusi õpilasi veel ka tänase päeva jooksul, nii et gümnaasiumina jätkamine peaks olema kindel.

Kõik on veel lahti

Forseliuse gümnaasiumi direktor Tiiu Millistfer kinnitas eile, et kaks kolmandikku vajalikest avaldustest on olemas ja neid tuleb pidevalt juurde.

Raatuse direktor Toomas Kink arvas, et täna tulevate avalduste hulga hindamine on nagu ilma ennustamine, aga kõigi variantide peale on mõeldud. «Ma ei kiirustaks asjadest ette,» ei tahtnud Kink mingeid oletusi teha enne, kui otsused on langetatud.

Haridusosakonna juhataja Riho Raave kinnitas, et kui neis kahes koolis sügisel ka kümnendat klassi ei avata, siis seal juba õppivatel noortel lastakse, kui vähegi võimalik, gümnaasium ikkagi samas kohas ära lõpetada.

Koole endid, mis on käimasoleva koolivõrgustiku muudatuste pioneerid, ootab aga ees tulevik põhikoolidena. Mis ja kuidas täpselt, pannakse Raave lootuste järgi paika sügisel.

Õpilased jagatakse laiali

Suur ja kohe ukse taga ootav probleem on see, et kui Raatuse ja Forseliuse gümnaasium homme õhtuks vajalikku õpilaste arvu täis ei saa, tuleb linnal otsida uued kohad teistes gümnaasiumites umbes 80 õpilasele, kes on nimetatud koolidesse juba avalduse esitanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles