Tartu võttis vastu avavangla detailplaneeringu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Volikogu võttis vastu ja suunas avalikustamisele Turu tn 56 krundi detailplaneeringu, mille eesmärk on Tartu vangla juurde avavangla osakonna rajamine.

Turu tn 56 krundi detailplaneeringu koostamise algatas volikogu justiitsministeeriumi ettepanekul 2008. aasta septembris. Planeeringu eesmärk on ehitada Tartu vanglale kolmekorruseline avavangla osakond ja selle juurde kuuluv spordiväljak. Avavangla ehitusalune pindala võib olla kuni 600 ruutmeetrit. Lisaks võimaldab planeering rajada olemasolevate vanglahoonete juurde veel ühe hoone.

Avavanglasse on kavas paigutada Tartu vangla piirkonda kuuluvad isikud, kes on mõistetud süüdi kergemate süütegude eest. Avavangla peamine eesmärk on, et kinnipeetav käiks väljaspool vanglat tööl või õppimas ning säilitaks sotsiaalsed sidemed ühiskonna ja perega.

Avavangla rajamisel vangla kinnises osakonnas kinnipeetavate üldarv ei vähene. Tartu vanglas oli juunikuu lõpu seisuga 938 kinnipeetavat.

Kuritegevuse võimalikke riske planeeringu elluviimise järel analüüsis Tartu Ülikooli kriminoloogia professor Jaan Ginter, kelle eksperthinnangu tulemusena ei saa väita, et Tartusse avavangla ehitamisega kuritegevuse risk linnas üldse ei suurene, küll aga on ohtu hinnatud üsna minimaalseks.

Detailplaneeringu vastuvõtmise poolt hääletas 26, vastu oli 6 volikogu liiget.

Avavangla planeering on avalikul väljapanekul 19. juulist kuni 2. augustini linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonnas (Raekoja plats 3).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles