Tartu Ülikoolis kandideeritakse enim õigusteaduskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Esimese kolme päevaga on Tartu Ülikooli konkurentsitult populaarsem eriala õigusteadus, mille õppima asumiseks on avaldanud soovi üle 500 noore.

Õigusteadust saab Tartu Ülikoolis õppida nii Tartus kui ka Tallinnas. Tartusse õppima asumiseks on tehtud ligi 295 ja Tallinnasse 218 sisseastumisavaldust, teatas ülikooli vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo.

Juurale järgnevad bakalaureuseõppes populaarsuselt arstiteadus (289 avaldust), majandusteadus (210), psühholoogia (173), inglise keel ja kirjandus (169), füsioteraapia (161), ajakirjandus ja kommunikatsioon (137) ja hambaarsti eriala (136 kandidaati). Neist psühholoogia ning ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialadele kandideerinud peavad läbima sisseastumiseksamina akadeemilise testi ja erialakatse. Teistele populaarsematele erialadele kandideeritakse ainult riigieksamite tulemuste alusel. Vastuvõtt Tartu Ülikooli toimub paremusjärjestuse alusel.

Kõikide Tartu Ülikooli õppeastmete peale kokku on keskpäevase seisuga esitatud 5608 avaldust, nende seas bakalaureuseõppesse 4458, magistriõppesse 690 ja doktoriõppesse 460.

Bakalaureuseõppes on riigieelarvelistele õppekohtadele kõige suurem konkurss õigusteaduse erialale õppetööga Tallinnas, kus ühele kohale kandideerib 15,1 inimest. Sellele järgnevad romanistika (hispaania keel ja kirjandus) 11,4; psühholoogia 7,8; füsioteraapia 6,2 ning inglise keel ja kirjandus 4,7.

Avalduste vastuvõtt bakalaureuse- ja magistriõppes lõpeb 8. juulil. Doktoriõppe avalduste vastuvõtt lõppes 24. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles