Toimetulekutoetuse saajatele jagatakse Tartus ELi toiduabi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi.
Toiduabi. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht


Juuli alguse kolmel päeval, 1., 4. ja 5. juulil kell 9-14 jagatakse Tartu Puuetega Inimeste Kojas toimetulekutoetuse saajatele kokku üle kaheksa tonni Euroopa Liidu toiduabi.




Abi antakse Tartu Puuetega Inimeste Kojas, aadressil Rahu 8, Tartu Linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna edastatud toimetulekutoetuse saajate nimekirjade alusel. Sotasiaaltöötajate koostatud nimekirja aluseks on toimetulekutoetuse saajate ja nende pereliikmete andmed 2011. a märtsi kuu seisuga, kui toetust käis tavapäraselt taotlemas suurim hulk inimesi jooksval aastal. Nimekirja on tehtud täiendusi ka viimastel kuudel toetusi saanud inimeste põhjal.

Ligi 800 perekonnale jagatakse juuli alguse esimestel tööpäevadel 8400 kilo makarone, jahu ja helbeid. Iga pereliikme kohta on keskmiselt arvestatud 5kg kuivaineid. Arvestama peab siiski sellega, et kaupa jagatakse kuni seda jätkub. Proportsionaalselt moodustab suurima osa jagatavast toiduabist makaronid.

Kokku saabus Tartu linna 23 600 kg toiduabi, millest kaks kolmandiku on jagatud Toidupanga partnerite kaudu vähekindlustatud inimestele ning Tartu Puuetega Inimeste Koja kaudu puuetega inimeste liikmesorganisatsioonide vähekindlustatud liikmetele.

Puudust kannatavatele isikutele toiduainete tarnimine on Euroopa Liidu turukorraldusmeede, mille raames on vabatahtliku programmi kaudu võimalus vähekindlustatud isikutele tasuta jagada põllumajandustooteid või neist valmistatud töödeldud tooteid. Jaotatava toiduabi on Tartu linna tellinud Eesti Punane Rist.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles