Tervisepäev meelitab suvel samme lugema

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree vahetab tervisepäeval suvekingad spordijalatsite vastu, et ka ise kaasa lüüa.
Tartu tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree vahetab tervisepäeval suvekingad spordijalatsite vastu, et ka ise kaasa lüüa. Foto: Sille Annuk

Suur punane kets passib Tartu raeplatsil juba terve nädala ja see tähendab, et linna tervisepäev on paari päeva pärast ehk 29. juunil käes.


Tartu linna tervishoiuosakonna juhataja Sirje Kree on öelnud, et võtab siis ise ette 10-kilomeetrise kepikõnniraja ning loodab, et osalejaid on rohkesti mõlemal distantsil, nii 10 kui 5 kilomeetri rajal.

«Hea oleks, kui me tervisekõnnil osalejate arvuga lööksime seekord eelmise tervisepäeva rekordi ehk et välja tuleks 300 inimese asemel juba 500 inimest,» sõnas Kree. «Mitmes linna tervisepäev see meil täpselt on, ma ei julgegi öelda. Kindlasti 2004. aastast saadik oleme neid korraldanud aga küll!»

Tervisepäev algab 29. juunil kohe pärast tööpäeva lõppu kell 17 soojendusvõimlemisega.

Päeva organiseerivad võrdselt nii Tartu linn kui Tartu Ülikooli Kliinikum ning seepärast on tänavugi võimalik kontrollida oma tervist ning saada spetsialistidelt vajalikke soovitusi spordiga tegelemiseks.

Jalgsi tervise nimel

Need, kes tervisekõnnile minna ei saa või ei soovi, võivad nautida esinejaid – solisti Tõnis Kalmret ning Tiigi seltsimaja rahvatantsurühma Tarm, mille liikmed on samuti kõik tervislike eluviiside harrastajad.

Eelseisval tervisepäeval registreeritakse soovijaid ka uude «Jalgsi tervise nimel»-kampaaniasse, mis algab 1. juulil ja kestab 30. septembrini.

Liitujaid motiveeritakse jalgsi kõndima, samme lugema ja tervisepäevikut pidama. «Et inimesed on küsinud, kas see kampaania ei võiks mõnikord aset leida soojal aastaajal, siis nüüd proovimegi niipidi, et kõnnime suvel,» ütles Sirje Kree.

Huvi kõndijate rühma pääsemise vastu on alati suur olnud.

«Aga et meie eesmärk ei ole mitte terve Tartu linn korraga sammulugejatega varustada, vaid motiveerida igal aastal üht kindlat rühma, siis tänavu on oodatud 45- kuni 55-aastased mehed ja naised,» selgitas Kree. «Oleme seekord oma sihiku suunanud istuva eluviisiga keskeas kontoritöötajaile, kel on viimane aeg tervise nimel tegutsema asuda.»

Aega tuleb võtta

Kree lisas, et just selles eas inimesed kurdavad kiire elutempo üle ja ajapuudus on neil hea ettekääne mitte jalgsi käia. «Ega meil kellelgi ole aga aega kella 8st kuni kella 17ni,» sõnas Kree. «Parema tervise ja kvaliteetsema elu nimel tulebki aega võtta.»

Veel rääkis Kree sellest, et minimaalne sammude arv, mida inimene peaks päevas kõndima, on 10 000, senised kampaaniad on aga näidanud, et osalejate keskmine päevas astutud sammude arv jääb ikkagi 8800 ümber.

See tähendab, et ka neil inimestel, kes on otsustanud senisest enam kõndida, on, mille nimel pingutada. Uude rühma mahub 50 inimest.

Kõigil neil, kes sinna seekord ei mahu, soovitas Kree sellest hoolimata kutsuda välja sõber ja alustada koos sammude lugemisega.

Tartu tervisepäev
• 29. juunil kell 17 Küüni tänaval.
• Start 5- ja 10-kilomeetrisele tervisekõnnile.
• Osalejate registreerimine uude «Jalgsi tervise nimel»-rühma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles