Variku viadukti remont algab sügisel

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd Tartumaa riigimaanteedel.
Teetööd Tartumaa riigimaanteedel. Foto: Graafika: TPM

Maanteeamet sõlmis juuni alguses hankelepingu AS Trefiga Tartu läänepoolse ümbersõidu Variku viadukti remondiks. Tööd peaksid algama septembris või oktoobris. 



Projekteerimis-ehitushanke võitis AS Trefi, K-Mosti ja OÜ Toner-Projekti ühispakkumine, mis läheb riigile maksma veidi üle kolme miljoni euro. Maanteeameti lõuna regiooni asedirektor Janar Taal ütles, et viaduktil tehakse kapitaalremont, mille kõige ulatuslikum töö on silla tugiosade väljavahetamine. Samuti tehakse betooniparandustöid ning rajatakse sillale korralik jalgtee.

Taali sõnul on veel lahtine, kuidas toimub remondi ajal sellel teelõigul liiklus, üks võimalus on teha viadukti alla ajutised ülesõidud, aga on ka muid lahendusi.

«On ka variant jätta remondi ajaks liiklus viadukti peale, aga seal on muidugi omad riskid,» ütles Taal ega tahtnud enne töövõtja konkreetset ettepanekut seda võimalust analüüsida. «Meie vaatame, et ohutus oleks tagatud. Üle raudtee kindlasti saab ja liiklejatele ei kaasne olulisi ümbersõidukulusid.»

Ka Trefi esindaja Tarvi Kliimask ütles, et neil pole veel selget eelistust. «Oleme alustanud projekteerimistöid ja kuu või kahega on kõik selge,» lubas ta. Viadukti remont kestab järgmise aasta sügiseni.
Variku viadukt ehitati Tartusse 1984. aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles