Kõrgem sõjakool tutvustab täna huvilistele elu-olu

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli õppurite traditsiooniline 1. septembri jalutuskäik.
Kõrgema sõjakooli õppurite traditsiooniline 1. septembri jalutuskäik. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kaitseväe kõrgem sõjakool ootab täna huvilisi tutvuma tulevaste ohvitseride õppe ja eluoluga.

Kadetid räägivad lahtiste uste päeval külalistele riigikaitsest ja kadetielust, tutvustavad õppe- ning eluruume, KVÜÕA sõjamuuseumi ja Kadetikasiinot. Huvilised saavad informatsiooni sisseastumiskatsete ja õppimisvõimaluste kohta. Kõrgema sõjakooli uksed on huvilistele avatud kellal 11 kuni 17ni.

Lisaks on kadetid Võidupüha hommikul pärjatoimkonnas Tartu vabadussamba Kalevipoeg juures. Rühm esimese aasta kadette osaleb ka sõjalisele haridusele pühendatud Võidupüha paraadil. Liputoimkondadega võtavad paraadist osa KVÜÕA Lahingukooli allohvitserid ja Balti Kaitsekolledži ohvitserid.

Riigikaitselist haridust edendavaid lahtiste uste päevi korraldab Kõrgem Sõjakool aastaringselt. Sel poolaastal on lahtiste uste päevadel käinud juba üle 900 inimese üle Eesti. Alates septembrist saavad huvilised tulla taas tutvuma kadettide elu ja tegemistega. Järgmine lahtiste uste päev on 23. septembril.

Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused on Eesti ainus riigikaitseline kõrgkool, kus koolitatakse ohvitsere ja allohvitsere kaitseväele ja Kaitseliidule. KVÜÕA Kõrgema Sõjakooli põhikursusel omandatakse ohvitseri põhioskused ning saadakse rakenduslik kõrgharidus sõjalise juhtimise erialal ja nooremleitnandi auaste.

Õppeaeg maaväe suunal on kolm aastat, õhuväe õppesuunal kestavad õpingud koostöös Eesti Lennuakadeemiaga kolm ja pool aastat ning sügisest alustaval mereväe põhikursusel koostöös Eesti Mereakadeemiaga kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles