Tartu linna medali saavad Ain Heinaru ja Maido Madisson

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Heinaru
Ain Heinaru Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas Tartu medaliga autasustada Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi rajajat professor Ain Heinarut ja kauaaegset ETV Tartu ja Lõuna-Eesti operaatorit Maido Madissoni.

Professor Ain Heinaru on Tartu Ülikooli molekulaar- ja rakubioloogia instituudi rajaja, mis on kahekümne aasta jooksul saanud Eesti juhtivaks teaduskeskuseks ja kraadiõppe liidriks molekulaar- ja rakubioloogia erialal. Lisaks suurepärastele teaduslikele saavutustele mikroobigeneetikas on ta ka mitmete praktiliste lahenduste ja patentide autor.

Tema koolkonna õpilaste hulgas on mitmeid täna juhtivaid professoreid, majandus- ja riigitegelasi. Ta on ka olnud Tartu Ülikoolis dekaan ja teadusprorektor, andes oma olulise panuse Tartu Ülikooli reformimisel kaasaegseks teadus-, arendus- ja õppeasutuseks.

ETV kauaaegne Tartu ja Lõuna-Eesti operaator Maido Madisson on aastakümneid viinud igapäevaselt kvaliteetset Tartu pilti ETV ekraanile ja jäädvustanud Tartu ja tartlaste elu, uudiseid, kultuurisündmusi ja tähtpäevi. Tema jäädvustatu on ka oluline ja ülimahukas kultuuri- ja ajaloodokument.

Maido Madisson on enam kui 40 aastat oma elust pühendanud televisioonile ja filmikunstile ning tema käest on saanud kaamerakoolituse väga paljud Tartu Ülikooli ajakirjandusosakonna lõpetanud.

Tartu medalid antakse üle Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 raekojas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles