Tartu linnaaedades kasvab lisaks mahetoidule tugev kogukonnatunne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maheaed haldab aiamaid kahes Tartu piirkonnas: Lehe aed Jaamamõisa linnaosa ja Raadi niitude piirialal ning Mõisavahe aed Annelinna külje all.
Tartu Maheaed haldab aiamaid kahes Tartu piirkonnas: Lehe aed Jaamamõisa linnaosa ja Raadi niitude piirialal ning Mõisavahe aed Annelinna külje all. Foto: Margus Ansu

Avalikud linnaaiad on tartlaste seas nii menukad, et neid on Emajõelinnas kokku juba viis. Oma väikse peenra eest kannab hoolt üle kahesaja linlase, kes seal mahetoitu kasvatab.

Kõige rohkem aiapidajaid koondab MTÜ Tartu Maheaed, mille alla kuulub Lehe aed Jaamamõisa linnaosa ja Raadi niitude piirialal ning Mõisavahe aed Tartu servas Annelinna külje all. Tartu Maheaia juhatuse liikme Siim Vatalini sõnul on nende aedades kokku ligikaudu 115 aiapidajat.

Karlovas asuvas Aleksandri avatud aias on peenarde vahel väliköögi, võrkkiige ja lõkkekohaga ala, kus saab aega veeta ja üritusi korraldada. Aia ühe eestvedaja ja asutaja Jiří Krejčí sõnul püsib Aleksandri aed korras just tänu kohalikele hoolivatele inimestele ning vahel tundub, et aed elabki seal täiesti oma elu, sest see on kõigile avatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles