Kohus karistas kaubanduskeskuses pommihirmu põhjustanud neiut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Postimees.ee

Tartu maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega alaealist neiut, kes valmistas pommimulaaži ja põhjustas sellega Tartus asuvas kaubanduskeskuses pommihirmu.

Kohus mõistis 17-aastase neiu süüdi lõhkekehaga ähvardades sooritatud avaliku korra raskes rikkumises ning määras talle ühekuulise vangistuse. Koos varem mõistetud karistusega peab ta kandma kokku kolme kuu pikkuse vangistuse, mida aga ei pööra kohus täitmisele, kui ta poolteise aasta pikkuse katseaja jooksul ei soorita uut kuritegu. Katseajal peab neiu alluma siiski kriminaalhoolduse kontrollnõuetele, hoidudes muuhulgas alkoholi ja uimastite tarvitamisest.

Kannatanu esitatud tsiviilhagi katteks peab neiu seaduslik esindaja tasuma 3697,58 eurot ja menetluskulude katteks 267,96 eurot, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm BNSile.

Süüdistuse järgi paigutas toona 15-aastane neiu 2009. aasta 12. mail koos 12-aastase ja seega noore ea tõttu süüvõimetu kaaslasega rahu ja avaliku korra rikkumise eesmärgil Tartus Võru tänaval asuva Sõbra Keskuse üldkasutatava WC ukse taha eelnevalt valmistatud pommimulaaži, millele oli tõepärasuse saavutamiseks paigaldatud punane vilkuv signaaltuli. Neiu jälgis sündmuskohal viibides pommiplahvatuse ohu tõttu keskuse külastajate evakueerimist ning politsei, kiirabi ja päästekeskuse demineerijate tegutsemist, proovimata kordagi käivitunud protsessi peatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles