Mäksa vald on uhke oma triatloni üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Pleksner eile Melliste triatlonil.
Margus Pleksner eile Melliste triatlonil. Foto: Margus Ansu

Margus Pleksner, endine Mäksa vallavanem, kauaaegne Melliste triatloni korraldaja, korraldasite Melliste triatloni pea kümme aastat. Kuidas te triatloni juurde sattusite?


Tulin valda tööle, tollane korraldaja Jaanus Uiga pidi siit lahkuma. Olime just teinud valla arengukava ja hinnanud, et Melliste triatlon on valla jaoks võtmesündmus.

Otsisime inimest, kes seda eest veaks, aga ei leidnud. Ei jäänudki muud üle, kui hakkasin ise vedama.

Miks selline asi veel valla juhtimise kõrval endale kaela võtta?

Mõtlesin, et see on huvitav asi ja ega raha kedagi palgata polnud ka. Arvasin, et ajapikku leian juurde inimesi. Aga mida aasta edasi, seda rohkem tuli kogemusi juurde. Nüüd mul ongi hea meel, et vald leidis Margus Püvi, Ain-Alar Juhansoni ja klubi TriSmile korraldama. Seda on päris raske vedada – triatlon tähendab ikkagi tervet kuud tihedat tööd.

Pea kümme aastat korraldasite triatloni. Kas oli juhust ka sportlasena osa võtta?

Olen osa võtnud kahel või kolmel korral. Aga nüüd juba kehakaal ja füüsiline ettevalmistus jätavad soovida.   

Mida Melliste triatlon Mäksa valla jaoks tähendab? Pole ju palju maakohti, kus sellise võistluse üle uhke võib olla.

Just nimelt, meil on uhke tunne, et saame sellist asja korraldada. See on olnud palju aastaid ka rahvusvaheline võistlus. Lähiriikidest on käidud testimas sportlaste hooaja alguse vormi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles