Setumaa relvaäri uurimises laienes kahtlusaluste ring

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevahetus toimus Ago Ursel Waaksi kahekorruselises tellistest kodumajas.
Tulevahetus toimus Ago Ursel Waaksi kahekorruselises tellistest kodumajas. Foto: Kristjan Teedema

Prokuratuuri kinnitusel ulatub kahtlusaluste arv Põlvamaa relvade salakaubandust puudutavas kriminaalasjas juba kümne inimeseni. Teiste seas vahistati hiljaaegu ka Lõuna prefektuuris prefekti autojuhina töötanud Üllo Laaneoja.

Eesti Ekspressi andmetel pidasid kaitsepolitsei ametnikud Laaneoja kinni 1. juunil ning mees võeti kaks päeva hiljem kohtu loal vahi alla. Riigiprokuratuuri avalike suhete talituse juhataja Kadri Tammai ütles Postimees.ee'le, et prokuratuur kahtlustatavate nimesid ei avalda, kuid võib kinnitada Laaneoja vahi all viibimist.

Milles täpsemalt prefekti autojuhti kahtlustatakse, prokuratuuri esindaja ei täpsustanud. Ülejäänud kahtlusalused ei ole seotud politseistruktuuridega, lisas Tammai.

Prokuratuuri esindaja sõnul on paralleelselt käimas kaks kriminaalmenetlust. Neist esimene on seotud põhjusega, miks kaitsepolitseinikud üldse läksid Ago Ursel Waaksi maja läbi otsima. Teine kriminaalasi uurib kahe inimese surmaga lõppenud tulistamise tagamaid.

Teadupärast on esimene kriminaalasi seotud relvade ebaseadusliku käitlemise uurimisega. Seetõttu sisenesidki kaitsepolitsei ametnikud 4. mai päeval Põlva- ja Võrumaa piiril Kolodovitsa külas elanud Ago Ursel Waaksi majja.

Korraldatud läbiotsimise käigus puhkes tulevahetus, milles hukkusid majaperemees ning kaitsepolitseinik Tarmo Laul. Veel üks Lõuna prefektuuri politseinik sai tulevahetuses vigastada.

Mullu sügisel alanud kriminaalasja uurimise käigus on leitud relvi, laskemoona ja lõhkeaineid. Lisaks hiljuti lisandunud Laaneojale kuuluvad kahtlusaluste hulka veel ka president Arnold Rüütli autojuhiks olnud Avo Kaal ning Ago Ursel Waaksi poeg Peeter Waaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles