Uued kiirsöögikohad tõstavad järjest pead

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne kanali äärde kerkiv kiirsöögikoht on küll aasta ringi avatud, kuid parimat äri loodavad omanikud suvel.
Anne kanali äärde kerkiv kiirsöögikoht on küll aasta ringi avatud, kuid parimat äri loodavad omanikud suvel. Foto: ÖÖ-ÖÖ Arhitektide eskiis

Hiljemalt suve lõpuks peaks Tartus uksed avama ja kiiret kehakinnitust pakkuma vähemalt kolm uut kiirsöögikohta. Samuti ehitab oma senised ruumid laiemaks Turu tänava McDonald’s.


Juba praegu kerkib Anne kanali äärde täiesti uus kiirsöögikoht, mille taga on seni ehitusturul tegutsenud VIP Company OÜ. «Ehituses on praegu seis nii ja naa, aga süüa tahab rahvas alati saada,» põhjendas firma juhatuse liige Pjotr Pilipenko oma äriideed.

«Meil on plaan teha tüüpiline kiirsöögikoht, kust saab kerge kõhutäie. Hamburgerid, šašlõkk, salatid, suupisted,» loetles Pilipenko uue koha menüüd, kuid ei välistanud, et valikusse tulevad ka supid. «Vaatame, kuidas minema hakkab, aga suuri praade me pakkuma ilmselt ei hakka.»

Mõeldes rannalistele

Servamata laudadest fassaadi ja katusega söögikoht tuleb suure väliterrassiga, kuhu peaks mahtuma vähemalt paarkümmend inimest. «Sealt on vaade kanalile ja rannale ning see ongi rohkem suvitajatele mõeldud,» lausus firma esindaja.

Pilipenko hinnangul peaks Anne kanali lähedus olema söögikohale suureks plussiks.

«Kanali lähedus on väga oluline, sest inimene tahab ju rannas olles ka süüa. Teine põhjus on see, et siin ei olegi sellist kohta,» selgitas ettevõtja ning rõhutas, et nad ei panusta ainult suvele. «See koht hakkab lahti olema aasta ringi. Siin on jooksurada, sõidetakse ka rulluiskudega ja talvel suusatatakse. Inimesed jalutavad siit tihti mööda.»

Varem asus samas kohas lagunenud elumaja, mille olid asustanud kodutud. VIP Company võttis krundi omanikult viieks aastaks rendile. «Praegune plaan on suve lõpus lahti teha,» lausus Pilipenko.

McDonald’s laieneb

Kesklinna Küüni tänavale GMP Plaza alla endise prillipoe ruumidesse tehakse aga Tartu esimene saksa stiilis kiirsöögikoht, kus hakatakse pakkuma traditsioonilisi saksa vorstikesi. Saksamaalt pärit omanike esindaja sõnul käib praegu söögikoha projekteerimine ning toitlustusasutus võiks käima minna augustis. Täpsemat kontseptsiooni ta veel ei avalikustanud.

Teisipäevasel linnavalitsuse istungil väljastati ehitusluba ka Turu tänava McDonald’si kiirtoidurestorani laiendusprojektile. «Nad soovivad praegust teenindussaali laiendad Turu tänava suunas. Hoone fassaad hakkab ulatuma spordikooliga ühe joone peale. Hoone laieneb umbes kolm meetrit ja muutub ka maja välisilme,» selgitas linna arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja Karin Raid.

Hesburger avab juulis

Hiljemalt juulikuu alguses peaks aga Kaarsilla otsas tööd alustama Hesburgeri uus söögikoht. Hesburgeri Tartu piirkonna juhi Toomas Veersalu sõnul oli esialgne plaan koht käima lükata juba varem, kuid elektritööde venimise tõttu lükkus avamine edasi.

«Meie oleks teinud selle lahti juba mais, aga nüüd on lõpuks lootust, et töö saab tehtud, ja loodame hiljemalt juulis avada,» ütles Toomas Veersalu.

Maja kahele korrusele tuleb umbes 40 istekohta, samuti tehakse hoone kõrvale suvekohvik.

Linn ei reguleeri

Linna ettevõtlusosakonna juhataja Malle Blumenau jäi kiirsöögikohtade võimsale kasvule hinnangut andes tagasihoidlikuks. «Ega see toit tervislik pole, aga meil on vaba ettevõtlus ning linn seda reguleerida ei saa,» ütles ta ning seostas nähtust kestva masuga. «Sissetulekud pole inimestel kasvanud. Ja see toit on ju palju odavam, kui tellida a la carte’i menüüst midagi.»

Uutel tulijatel võiks Blu­­menau sõnul olla eeldusi püsima jääda. «Kui vaadata maailmas ringi, siis väga paljud inimesed söövad tänaval. Eriti noored. Selles mõttes võiks  kliente jätkuda,» lausus ta.




 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles