Curly Stringsi juubelituur jõuab ka kolme Tartumaa külasse

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeva Talsi.
Eeva Talsi. Foto: Konstantin Sednev

Sel pühapäeval alustab ansambel Curly Strings suurejoonelist juubelituuri, millega tähistatakse Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva ning bändiliikmete 30. sünnipäevi. Kingitusena EV100 juubeli puhul annab Curly Strings 30 kontserti Eestimaa kaunites külades.

Äsja Saksamaa suurimal folkfestivalil Rudolstadt mitu menukat kontserti andnud ansambel pöörab nüüd fookuse kodumaa väikestele paikadele. Tuuril külastatakse 30 küla Eesti eri paigus, pea kahte igas Eesti maakonnas.

«Ootame väga kohtumist iga küla ja selle inimestega. Meie bändi olemus on suuresti akustiline ning just sellistes väiksemates kohtades esinemine toob eriliselt sooja tunde südamesse,» rääkis ansambli solist Eeva Talsi. 

Ansambel valis küladesse mineku kindla sihiga, kuna need ei ole tõmbekeskused ning tavapärased ringreisid nendesse paikadesse ei kipu jõudma. Soov oli jõuda juubelimeeleoluga ka just nendesse paikadesse ja kohalike inimeste juurde, teisalt aga peitub selles idees üleskutse kõikidele teistele muusikasõpradele: tulge avastage Eestimaad!

«Usume, et kõigis külades võib iga inimene leida midagi erilist: kas ammuse lapsepõlve kodukandi, tulevase unistuste maamaja asukoha, suurepärase loodusest ümbritsetud puhkusepaiga või lihtsalt mõnusa muusikaelamuse,» lisas ansambli kitarrist ja tuuri peakorraldaja Jaan Jaago. 

Tuur saab teoks koostöös riigikantselei EV100 korraldustoimkonnaga, mille juht Maarja-Liisa Soe märkis, et Curly Strings viib kontsertuuriga juubelisuve Eesti suurlinnadest kaugemale ja toetab sellega eesmärki, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistamisest saab osa iga küla.

«Mõnusa muusikaga leitakse üles erilised paigad ning tehakse tore kingitus sealsele kogukonnale ja kõikidele külalistele,» ütles Soe. 

Tartumaal annab Curly Strings kolm kontserti. 4. augustil esinetakse Rannal, 8. augustil Aakres ja 10. augustil Rahingel. Kahel korral saab bändi kuulata ka Jõgevamaal, kui 7. augustil astutakse üles Sadalas ja 22. augustil Kamaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles