Tartus on taas liikvel inimeste usaldust kuritarvitavad vargapoisid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargus
Vargus Foto: SCANPIX

Taas kord on politseisse laekunud avaldus varguse kohta, kus vanem naisterahvas lasi oma korterisse kaks poisikest, kes palusid joogivett ja võimalust helistamiseks, kuid samal ajal, kui naine poistele köögist juua tõi, varastati toast naise rahakott dokumentide ja sularahaga.

Eelmiselgi aastal oli sarnaseid juhtumisi ridamisi, kus pealtnäha süütute alaealiste poiste kamp eakatelt inimestelt joogivett, telefoni helistamiseks või muu abi palusid.

Enamikul juhtudest lõppes inimeste vastutulelikkus ja abivalmidus aga vargusega nende endi kodudest.  

Kuna poisid oskavad olla väga usaldusväärsed, suhtlevad vabalt nii eesti kui ka vene keeles, loovad inimestega väga kiiresti hea kontakti, ei ärata nad oma abipalvetega kellegi silmis kahtlust.

Möödunud aastal tegutsenud poistekamp pani ainuüksi päeva vältel toime mitmeid vargusi. Sageli mindi võõrastesse korteritesse sisse ka lihtsalt lukustamata ukse kaudu.

Eelmisel aastal tegutsenud vargapoiste huviorbiidis olid nii sularaha, mobiiltelefonid, jalgrattad aga ka kõik muu, mis vähegi silma hakkas ja väärtuslik oli.

Lõuna prefektuur palub kõigil inimestel suhtuda sellistesse alaealistesse abipalujatesse äärmise ettevaatlikkuse ja tähelepanuga.

Kindlasti ei tohiks oma väärtuslikke esemeid, ennekõike rahakotte ja telefone, järelevalveta jätta.

Võimalusel mitte kanda rahakotis suuri summasid sularaha ega hoida pangakaarti ühes PIN-koodidega rahakoti vahel.

Kahtluse korral oleks turvalisem selliseid poisikesi mitte oma kodudesse sisse lasta, vaid paluda neil näiteks joogivee järele oodata korteri ukse taga.

Politsei soovitab kõikidel inimestel teavitada oma eakaid lähedasi võimalikest vargapoistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles