Konteinerite reostajad sunnivad pakendid kogumiskotti

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakendikonteiner.
Pakendikonteiner. Foto: Margus Ansu.

Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistusel tuli Uus-Ihaste linnajaos likvideerida üks pakendijäätmete kogumiskoht, sest sinna toodi pidevalt sobimatuid jäätmeid ning risustati ümbrust. Keskkonnateenistus soovitab linlastel kasutada pakendikogumiseks tasuta rohelise koti teenust.

Pakendikonteinerite ümbruse heakord on olnud pinnuks silmas nii linlastel kui linnaametnikel. Läheduses elavad inimesed tüdinesid reostajatest ning palusid linnal konteinerid mujale viia. «Nii reisisid konteinerid pidevalt mööda Uus-Ihastet ringi,» kirjeldas keskkonnateenistuse spetsialist Juhan Voolaid pressiesindaja vahendusel.

«Viimast korda hakati meile helistama juba enne, kui konteinerid uude kohta kohale jõudsid,» lisas Voolaid.

Nii viidi varem Uus-Ihastes asunud kollane pakendikonteiner Kaunase pst 21 (Säästumarket) ja sinine paberpakendikonteiner Lootuse tn parklasse.

Üks pakendite äraandmise avalik koht jäi Uus-Ihastesse esialgu alles Näsiniine-Põhjatamme ristmikule. «Kuna enamik inimestest viib pakendeid ära autoga, soovitame pakendeid viia ka suuremate kaupluste juurde avalikesse kogumiskohtadesse,» ütles Voolaid.

Eramajaomanikel soovitab keskkonnateenistus kasutada pakendite kogumiseks senisest enam rohelise koti teenust. Kindlaks kuupäevaks tuleb viia pakenditega täidetud kilekott oma väravasse, sealt viib prügivedaja selle ära. Teenus on tasuta.

Ka vanapaberi vedu saavad eramajaomanikud tellida tasuta oma piirkonna vedajalt ASilt Ragn-Sells.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles