Näitus meenutab küüditamiskoledusi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Rahva Muuseumi näitustemajas on avatud juuniküüditamise 70. aastapäevale pühendatud raamatunäitus «Meie elu lugu».


Lisaks dokumentidele, ajalookäsitlustele ja mälestusteraamatule annavad väljapanekule emotsionaalse tausta kirjad Siberist kodumaale ja esemed, mis küüditatutega kaasas olid ning mida nüüd säilitatakse perereliikviatena. Sünget teekonda tundmatusse saab jälgida näitust illustreerival kaardil ja ERMi arhiivi laekunud käsikirjaliste materjalide kaudu, mis kirjeldavad küüditamist ja küüditatute elu Siberis.

Kasutatud materjalid pärinevad Eesti Rahva Muuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi ja TÜ raamatukogu fondidest ning erakogudest, vahendas muuseumi pressiteade.

Küüditamise 70. aastapäevale pühendatud pidulikul ettekandepäeval väikeses Vanemuises kinkis Eesti Memento Liidu Tallinna osakond Eesti Rahva Muuseumile kui ürituse kaaskorraldajale komplekti liidu poolt välja antud Eesti represseeritute registrit, mille 1941. aastat puudutav köide on nüüd näitusel
väljas.

Näitus on avatud 6. juunist kuni 6. augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles