Rally Estonialt toodetakse otsepilti enam kui poolesaja kaameraga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti metsade ja kuplite vahelt otsepildi edastamine on paras väljakutse. Fotomeenutus üle-eelmise aasta rallilt.
Lõuna-Eesti metsade ja kuplite vahelt otsepildi edastamine on paras väljakutse. Fotomeenutus üle-eelmise aasta rallilt. Foto: Paul Poderat

Sel nädalavahetusel Lõuna-Eesti teedel toimuvalt Rally Estonia otsepilti toodetakse kuue ülekandejaama ning 50 kaamera abil. Et ülekanne tõrgetata sujuks, lisab Elisa oma 4G võrku  andmemahtu.

Rally Estonia direktori Urmo Aava sõnul on tegu on kõige mahukaima live-produktsiooniga Eestis, mis saab võimalikuks Elisa võrgulahenduste kaudu. «Rally Estonia raames on meil kavas teha kaks päeva ülekandeid kuue ülekandejaama, üle 50 kaamera ning pardakaamera abil, mis edastavad pilti otse võistleja autost,» märkis Aava.

Elisa Eesti tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli lisas, et kiire ja stabiilse pildi edastamine võistlusest oli esialgu pead murdev ülesanne. «Ühest küljest on vaja autodest pilt saata katkestusteta ülekandejaama ja teisest arvestada pealtvaatajatega, kes kõik tarbivad ka samal ajal piirkonnas andmesidet,» selgitas Polli.

Võrgu ülekoormuse vältimiseks ja kvaliteetse pildi edastamiseks võttis Elisa Rally Estonial pildi edastamiseks kasutusele kaks liikuvat tugijaama, mis lisavad mahtu 3G ja 4G võrgu jaoks ning loovad pealtvaatajatele tasuta WiFi leviala ja spetsiaalse pardakaamerate lahenduse, et tagada parimat võimalikku ühendust eelkõige just ralliautodele.

«Väikse Munamäe masti paigaldasime uue ajutise tugijaama, mis parandab Rüa piirkonnas oluliselt leviolusid ja lubab pardakaamera pilti edastada ka tihedas Lõuna-Eesti metsas,» ütles Polli. Lisaks sellele lisati mahtu juurde 4G võrku Tartu ja Elva kesklinnas ralli toimumise piirkonnas.

«Koostöö Elisaga võimaldab ülekande toimumise kohtades, kus sideühendus meie vajadusteks ja eesmärkideks jääb nõrgaks,» tõdes Aava.

Otseülekannet Rally Estoniast näeb nädalavahetusel Lõuna-Eestis kohapeal, Postimehe veebis ja Kanal 12 telekanalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles