Direktor käskis maksta õpetajatele lisatasu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk.
Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk. Foto: Margus Ansu

Linna haridusosakonna rahaskandaali tõttu uurimise alla sattunud Kivilinna gümnaasiumi direktor Ants Serk andis päev enne õpetajate koostatud toetuskirja korralduse maksta kooli töötajatele 32 169 eurot lisatasu.


«Jah, see info on õige,» vastas Serk Tartu Postimehe arupärimisele, kas ta on vastava käskkirja allkirjastanud. «See on meie palgasüsteemi sisse kodeeritud. Õpetajate palk on väike ja lisatööd  tasustatakse.»

Õpetajatele makstavad lisatasud jäävad vahemikku 200–800 eurot ning sõltuvad igaühe panusest. Käskkirja allkirjastas Serk 6. juunil, õpetajate toetuskiri koostati 7. juunil.

See, et toetusavaldus tehti vaid päev pärast tasude maksmise otsust, oli Ants Sergi väitel asjaolude kokkusattumus ja ta ei näinud selles eetilist probleemi. «Lisatasude maksmine otsustati kooli arendusnõukogus juba varem,» lükkas Serk ümber seose raha ja toetusavalduse vahel.       

Tartu Postimehele teadaolevalt koguneb linnavalitsus täna erakorralisele istungile, et arutada Sergi käskkirja seaduslikkust.

Linnasekretär Jüri Mölder ütles, et linn hindab tekkinud olukorda ning käskkirjaga seonduvat esimesel võimalusel.

«Me soovime vaadata ja analüüsida, kas selliste lisatasude maksmise eeldused on ikka täidetud ja dokumenteeritud,» ütles Mölder, kuid ei kinnitanud erakorralise istungi toimumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles