Prokurör nõuab röövmõrvas kahtlustatavatele pikka vangistust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal. Pilt on illustratiivne.
Kohtusaal. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohtu Jõgeva kohtumajas jätkus täna protsess Nikolai Grohovski, Enn Tuuma ning Sergei Tšolokjani üle, kellele pannakse süüks eaka naise tapmist piinaval ja julmal viisil, kuriteole kaasaaitamist ning kindlustuskelmust.


Kohtuprotsess algas veebruaris. Esmaspäeval kuulati üle veel üks tunnistaja ning täna jätkus kohtuvaidlus.

Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm ütles, et tänases vaidluses esitasid oma seisukohad nii süüdistaja kui kaitsjad.

Lõuna ringkonnaprokurör Anneli Hinto taotles Sergei Tšolokjani (53) süüdi mõistmist röövimisele kaasaaitamises ning talle 3-aastase vangistuse määramist. Vanglakaristusest on ta eelvangistuses juba ära kandnud kolm päeva.

Nikolai Grohovski (54) palus prokurör süüdi mõista tapmises piinaval ja julmal viisil seoses röövimisega ning mõista talle 16-aastane vangistus.

Enn Tuumi (45) palus prokurör süüdi mõista kindlustuskelmuses ning tapmises piinaval ja julmal viisil seoses röövimisega. Tuumi karistuseks taotles prokurör 16 aasta ja 6 kuu pikkust vangistust.

Tšolokjani kaitsja vandeadvokaat Aivar Hint ja Tuumi kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Aivar Kello taotlesid oma katisealuste õigeksmõistmist. Grohovski kaitsja vandeadvokaat Toomas Alp taotles oma kaitsealusele esitatud süüdistuse ümberkvalifitseerimist varguseks ning tema karistamist seaduses ettenähtud korras.

Kohus teeb otsuse teatavaks 20. juunil, lisas Tamm.

Süüdistuse järgi läksid Tuum ja Grohovski 6. augustil 2009 röövima Jõgevamaal Pajusi vallas Arisvere külas üksikuna elanud 77-aastast naist. Mehed juhatas majani Sergei Tšolokjan, kes teadis, et tema kaaslastel on kavas rööv.

Grohovski ja Tuum tungisid ööl vastu 7. augustit kannatanu elamusse, kus nad peksid ja piinasid eakat naist. Vägivalla tulemusena naine suri.

Süüdistatavad said naise elukohast röövimise käigus sularaha vähemalt 8850 Eesti krooni.

Enn Tuuma süüdistab prokuratuur veel selleski, et ta esitas tema ema saunas puhkenud tulekahju järel 2009. aasta juulis kindlustushüvitise saamise avalduse juurde nimekirja esemetest, mida nimetatud kogustes ja süüdistatava nõutud summas tulekahju hetkel saunas ei olnud.

Sellega pettis Tuum süüdistuse järgi kindlustusfirmalt välja 47 400 Eesti krooni.

Kõik süüdistatavad on eelnevalt korduvalt kriminaalkorras karistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles