Rahvasaadik juhib träniäri

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu majaomanike ühingu uus esimees Margus Hanson ja ühingu juhatuse liige Veera Sirg rääkisid korduskasutuskeskuses, et pruugitud asjade teisele ringile saatmine on mõttemaailma muutmise teema. Ei maksa ära visata asja, millest teistel võib veel abi olla.
Tartu majaomanike ühingu uus esimees Margus Hanson ja ühingu juhatuse liige Veera Sirg rääkisid korduskasutuskeskuses, et pruugitud asjade teisele ringile saatmine on mõttemaailma muutmise teema. Ei maksa ära visata asja, millest teistel võib veel abi olla. Foto: Sille Annuk

Endise Tartu abilinnapea Margus Hansoni elus on peale riigikogu liikme töö muidki uusi kohustusi, nimelt valis Tartu majaomanike ühing ta oma esimeheks, mis tähendab ühtlasi vastutust suure vanakraamipoe eest.


Et Hanson sellise tähtsa töö peale sattus, on süüdi majaomanike ühingu senise juhatuse tagasiastumine, selgitas ühingu kauane liige ja Tartu volikogu liige Veera Sirg.

«Kõigepealt esimees Harri Paabo, siis Eduard Vigel ja eks eeskuju on nakkav, siis Ants Kask ja Ilse Aertis. Mina vaatasin, et kui kõik kirjutavad lahkumisavaldusi, siis nii palju kirjutada mina ka ikka oskan,» rääkis Veera Sirg. Tõsisem lugu on aga see, et kuivõrd vana juhatus väsis ja tüdis, jäi 70 liikmega ühingu tegevus soiku.

Kobe ja tubli

Et sellest ummikust välja saada, valis ühing uue juhatuse ja selle ette Margus Hansoni. «Marguse panime etteotsa, ta on kobe poiss ja – Margus on tubli. Tallinnas? No mis too tänapäeval tähendab, Tallinn on ju nii lähedal,» kiitis Sirg. Tema jutu järgi on ühingu juhatus pidanud mitu koosolekut ja tahab panna töö uuesti käima.

Kõike seda rääkis Veera Sirg Puiestee tänava korduskasutuskeskuses, kuhu jõuab kohe ka vastne ühingu esimees.

Kohale jõudnud, seletas Hanson, et majaomanike ühingule taheti uut tuult tiibadesse puhuda ja tema kui ennegi ühingu töös kaasa löönu pandi ühingut juhtima.

Mõtteid on mitu. Näiteks nõustatakse taas majaomanikke. Nõu saavad omanikud ühingu ruumides Kalevi 71 esmaspäeviti. Nii juriidilistes kui tehnilistes küsimustes. Muresid on ju küll, on ahjud ja küttesüsteem tervikuna, on elektrisüsteemid ja palju muud.

Hanson märkis, et tulevikus on tõenäoliselt võimalik kasutada Euroopa raha energiasäästule väiksemateski majades ja eramutes. Samasugust toetust nagu praegu kasutavad kümned korteriühistud majade energiasäästlikumaks remontimisel.

Side valijaga

«Võib-olla võis vahepeal näida, et majaomanike ühing vastandab end linnavõimule. Tegelikult võiks olla partner. Linn ju koosneb majadest ja meie, majaomanikud, selle linna teeme,» mõtiskles Hanson.

Ta lisas ka, et sellise ühingu juhtimise üle ei ole põhjust imestada, sest reeded ja riigikogu tööst vabad nädalad tulebki sisustada kohalike asjadega. Ühingu peetav korduskasutuskeskus käib aga paratamatult ka ühingu juhi vastutuse alla.

Ühing nõustab

• Majaomanike ühing annab juriidilist ja/või ehitusalast nõu esmaspäeviti kl 17–19 ühingu ruumides Kalevi 71.

• Juhatuse liikmeid leiab ka korduskasutuskeskusest
T–R 11–18 ja L 11–15.

• Info www.majaleht.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles