Noored soome kunstnikud avavad Tartus ühise näituse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päivi Hirsiaho, Laura Konttinen ja Anna Rahkola astuvad sel reedel, 17. juunil kell 17 Tampere majas üles oma ühisnäitusega «Surematud», kus saab näha animatsioonie, fotokollaaže ja maale.


Kolm kunstnikku võtavad linna südames asuva vana puumaja oma valdusse. Vahepeal muinasjutumaale kadunud tüdrukud on suureks kasvanud. Lapsepõlve pildialbum on täiskasvanuna ära tükeldatud ja uuesti kokku kleebitud, kirjutab Tampere maja oma teates. Kõik kolm kunstnikku on lõpetanud Tampere rakenduskõrgkooli aastal 2010.

Väljapanekul saab näha Päivi Hirsiaho (s. 1987) stop-motion-animatsioone, milles ärkavad ellu lapsepõlve mälestused. Laura Konttineni (s. 1987) fotokollaažid on nagu maastikulised pildid lapsepõlvest. Anna Rahkola (s. 1984) vaatleb oma maalides tundmatut ja ohjeldamatut nii, nagu lapsepõlve muinasjuttudes: loomtegelaste ja eufemismide kaudu.

Näitus jääb avatuks kuni 7. juulini. Sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles