Mesilaste hukkumisele ei näi lõppu tulevat (2)

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis on igal aastal nii mõnigi mesinik oma meelindude peredest ilma jäänud. Tavaliselt on selle taga olnud taimekaitsevahendite kasutamise reegleid eiranud põllumehed. 
Eestis on igal aastal nii mõnigi mesinik oma meelindude peredest ilma jäänud. Tavaliselt on selle taga olnud taimekaitsevahendite kasutamise reegleid eiranud põllumehed. Foto: Marianne Loorents

Pole näha, et lähitulevikus väheneks mesilaste elu ohustavate taimekaitsevahendite kasutus põllumajanduses. Seepärast võib arvata, et nii sel aastal kui ka järgmistel tuleb ette järjekordseid mesilaste massilise suremise juhtumeid.

Millised on mesilastele ohtlikud taimekaitsevahendid ja kuidas need meemeistritele mõjuvad? Põllumajandusameti taimekaitse ja väetise osakonna juhataja Maris Raudsepa sõnul saavad need kasulikud putukad kahjustada eelkõige selle tõttu, et taimekaitsevahendeid kasutatakse valesti. Kõige sagedamini eksitakse keelu vastu pritsida õitsvaid taimi.

Kaks surmavat toimeainet

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles