Linn ütles üles lepingu varjupaiga ehitajaga

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna ehitusfirma Koger ja Partnerid pole suutnud tähtajaks töid lõpetada, ootab Lubja tänava sotsiaalmaja esine parkimisala endiselt asfalteerimist ning trepp plaatimist.
Kuna ehitusfirma Koger ja Partnerid pole suutnud tähtajaks töid lõpetada, ootab Lubja tänava sotsiaalmaja esine parkimisala endiselt asfalteerimist ning trepp plaatimist. Foto: Sille Annuk

Tartu Linnavalitsus otsustas taganeda töövõtulepingust ehitusfirmaga AS Koger ja Partnerid, kellele on antud Lubja tänava varjupaiga remonditööde lõpetamiseks korduvalt ajapikendust, kuid ehitaja pole siiski suutnud lepingut täita.


Üle-eelmise aasta lõpus sõlmitud lepingu järgi pidi ehitusfirma lõpetama Lubja tänava sotsiaalmaja remondi 15. novembril 2010. Et tähtajaks olid mitmed ehitustööd pooleli, taotles firma kuu aega pikendust.

Ometi oli ka kuu aega hiljem töö tegemata: muu hulgas lõpetamata fassaaditööd, varikatuste ja rõdude ehitus, trepikodade ja soklikorruse viimistlus- ja krundi heakorratööd.

Linnapea Urmas Kruuse sõnul on ehitusfirmat korduvalt hoiatatud, et linn taganeb lepingust, kui töid ära ei tehta, ometi pole Koger ja Partnerid suutnud kokkulepetest kinni pidada.

Selle aasta mais tegi ehitusfirma linnale veel kord ettepaneku, milles lubas lõpetada kõik tööd 22. juuniks, kuid sotsiaalmaja ümber pole pilt muutunud. Siiani on majaesine asfaltimata, trepid ja kaldteed plaatimata ning katuseräästad viimistlemata.

«Kuna töövõtjal on juba pea pool aastat olnud tööde teostamisega viivitusi ja kõik tähtajad on umbe jooksnud, ei pea linn enam võimalikuks lepingut jätkata,» põhjendas abilinnapea Argo Annuk linna otsust lepingust taganeda. «See on karm otsus, aga meil on vaja see asi ära lõpetada.»

Koger ja Partnerid võitis riigihanke pakkumisega, mille maksumus oli 9,5 miljonit krooni (607 000 eurot). Hetkel on firmale tasumata summast umbes 10%, millest plaanitakse maha arvestada tegemata tööde maksumus 41 801 eurot (654 053 krooni). Otsustamata on ka leppetrahvi suurus. Maksimumsumma oleks 61 000 eurot (957 447 krooni). Lisaks on linnal vaja leida uus ettevõte töid lõpetama.

«Tõenäoliselt tuleb selleks korraldada uus hange. Aga kui leiame partnerid, kes on nõus töö lõpuni viima, ja hind on meile vastuvõetav, siis piisab avatud pakkumisest,» ütles Annuk ning lisas, et linn tahab maja kindlasti sel aastal korda saada.

Ehitusfirma juht Andres Koger viibis eile puhkusel ja Tartu Postimehel ei õnnestunud temalt kommentaari saada.

Sotsiaalmaja tegemata tööd
• Maja ümbruse haljastus (osaliselt)
• Parkimisala asfaltimine
• Jalgrattahoidla
• Kiik ja liivakast
• Betoonpanduse valamine ümber hoone
• Kojamehe ruumi välisseinade viimistlus
• Treppide ja panduste plaatimine
• Katuseräästa viimistlus
• WC-pottide kinnitamine
• Tuletõkkeakende paigaldus
Allikas: Tartu linnavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles