Politsei avastas Elva rannapeol mitmeid kümneid rikkumisi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Verevi ranna avapidu.
Verevi ranna avapidu. Foto: Taavi Kottise

Möödunud laupäeval toimus Elvas Verevi ranna avamise pidu. Politsei viis rannapeo vältel Elva linnas läbi mahuka kontrollaktsiooni, mille käigus avastati mitmeid kümneid rikkumisi.

Erimeede viidi läbi 4.-5. juunil ajavahemikul kell 13.00 kuni 06.00 ning põhisihiks oli välja selgitada alkoholi- või narkojoobes alaealised ja sõidukijuhid.

Ühtekokku kontrolliti 17 tunni vältel Elva linnapiirkonnas 584 isikut ning avastati 33 väär- ja kaks kuritegu. Kriminaalmenetlust alustati kahe sõidukijuhi suhtes, kes olid alkoholijoobes.

Väärteomenetlused algatati seevastu kaheksal juhul avalikus kohas alkoholi tarbimise tõttu, 11 juhul avastati alkoholi tarvitamast alaealine, neljal juhul koostati väärteoprotokoll avaliku korra rikkumise eest, kahel juhul alkoholi tarvitanud mopeedijuhile, neljal korral muu liiklusrikkumise tõttu, ühel puhul alkoholi tarvitanud juhi suhtes ja ühel korral tubakaseaduse rikkumise eest.

Tartu politseijaoskonna juht Kaja Suur ütles, et suurtel suvistel meelelahutusüritustel kipuvad inimesed unustama, et alkoholi tarvitamine on avalikus kohas keelatud, veel enam on taunitav aga joobeseisundis mootorsõiduki juhtimine. Elva rannapeo järel avastas politsei mitmeid süütegusid, ent positiivne oli see, et suuremaid avaliku korra rikkumisi siiski aset ei leidnud.

Politsei paneb inimestele südamele, et ka suvistel üritustel säilitataks kaine meel selliselt, et õigusrikkumisi toime ei pandaks ja politsei sekkumist meeleolukal peol tarvis ei oleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles