Noortel algas suvevaheaeg

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Avatud noortekeskused panevad uksed kinni, täiskasvanud inimesed lähevad puhkusele ning lastele jäävad oma vastalanud vaheaja kulutamiseks üsna vabad käed.


Kõigil noortekeskustel on plaanitud nädalased linnalaagrid, kuid väiksemaid üritusi on kogu linnas kolme kuu peale kokku vaat et vähem kui talvel nädala jooksul.

Tähe noorteklubi juhataja Triin Raudoja rääkis, et suve suurimaks projektiks jääb juulikuine ringirändav suvetelk «...et suvi jääks meelde!», mis on kõigi Tartu noortekeskuste ühise koostöö vili. See käib eri linnaosades ning lastega sõidetakse ka külla Põlvamaale.

Tähe noortekeskus on suvel üsna passiivne. Praegu käib küll linnalaager ja kaasa lüüakse ka suvetelgis, kuid põhijõud suunatakse ikkagi 1. septembri tarkusepäeva ürituste korraldamisele Tartu kesklinnas. Noorsootöö spetsialist Helena Stamberg lisas, et augustis hakatakse juba ka uusi projekte kirjutama, nii et selle kuu mahv läheb paberitööle.

Kes suve jooksul veel ka nädalakese tööd teha tahaks, siis Halley korraldatud malevates on juulikuuks hulganisti vabu kohti. Sinna oodatakse noori alates 13. eluaastast ning teha tuleb peamiselt heakorratöid.
Siiri Oras Halley klubist rääkis, et esimene vahetus, mis algab 3. juulist, on täis, kuid järgmisteks nädalateks kohta leida pole probleem.

Lisaks lastele mõeldud üritustele tuleb Tartus suve jooksul ka suursündmusi, kus lastel ja noortel on rohkelt sekeldamist-vaatamist-kuulamist. 29. juunil on traditsiooniline Tartu linna päev, juulis aga hansapäevad ja tohutu suur rahvakunstifestival Europeade.

Suve lõpp on hetkel veel üritustest üsna tühi, kuid nii Tähe kui ka Anne noortekeskus kinnitas, et on mõningaid veel küsimärgi all olevaid ettevõtmisi, mille täpsem aeg ja koht ilmuvad kodulehekülgedele.

Laste ja noorte suveüritusi ja -tegemisi
• 13.–17. juunini Tähe noorteklubi linnalaager SuveChill (www.taheklubi.ee)
• 13.–17. juunini Kaheksajala linnalaager (www.kaheksajalg.ee)
• 15.–16. juunini kanuumatk 14–26-aastastele (www.annenk.tartu.ee)
• 16.–19. juunini näitemängulaager Põlvas ja Tartus (www.lille.tartu.ee)
• 4.–29. juulini noortekeskuste suvetelk «...et suvi jääks meelde!» (www.taheklubi.ee)
• 5.–8. juulini improvisatsiooniharjutused Teatri Kodu teatristuudios, 10–12-aastastele (www.teatriko-du.ee)
• 13. augustil Tartu rulluisumaratoni tillusõit ja minimaraton
• 20.-21. augustil ekstreemspordifestival Extreme Battle
• 1. septembril tarkusepäeva üritused kesklinnas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles