Raha küsivad roosikinkijad on tänavail tagasi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka 2010. aasta sügisel jagasid kaks naisterahvast Tartu kesklinnas inimestele tasuta roose, soovides vastutasuks väikest annetust haigetele lastele.
Ka 2010. aasta sügisel jagasid kaks naisterahvast Tartu kesklinnas inimestele tasuta roose, soovides vastutasuks väikest annetust haigetele lastele. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinnas võib taas kohata roosisülemitega daame, kes ulatavad möödujaile pisut närtsinud väljanägemisega lilli, paludes vastutasuks teha annetuse lapsi toetavasse fondi.


Naised pöörduvad inimeste poole inglise keeles. Raha palutakse näiteks Armeenia või Rumeenia lastele aga ka teistesse väidetavalt lapsi toetavatesse fondidesse.

Neilt, kes ei soostu annetust tegema, on nõutud roos ka tagasi. Kes aga teevad rahaküsijate hinnangul liiga väikese annetuse, küsitakse lisa ning pakutakse võimalust suurem rahatäht lahti vahetada. Mitu lillesaajat on Postimehele kinnitanud, et lillekinkijad eeldavad vähemalt ühe euro suurust «annetust».

Kuna lillede kinkimine ei ole mingilgi moel seadusevastane, samuti mitte annetuse küsimine, peavad inimesed ise otsustama, kas ja kui palju nad õie eest nõus maksma on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles