Saksofonikuningas sai 70-aastaseks (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Saarsalu
Lembit Saarsalu Foto: Kristjan Teedema

Eile sai 70-aastaseks saksofonist Lembit Saarsalu, kes oma tegevusega kodumaistel kontserdilavadel ja sagedaste esinemistega raja taga on välja teeninud sellised austavad tiitlid nagu saksofonikuningas ja Eesti džässi visiitkaart. Viimase aja kõrgeim ametlik tunnustus on Valgetähe V klassi teenetemärk, mille talle andis kätte president Toomas Hendrik Ilves 23. veebruaril 2016.

Lembit Saarsalu on viimased 15 aastat tartlane. Oma oskusi ja kogemusi ei ole ta hoidnud endale, vaid on jaganud neid Heino Elleri muusikakooli rütmimuusika osakonna õpilastele.

Oma aastatest muusikas lühidalt kõneldes nimetas Saarsalu veel kaht – 26 ja 27. Nimelt tegi ta särava debüüdi aastal 1965 Tallinnas rahvusvahelisel džässifestivalil ning on esinenud saksofonistina 26 aastat okupeeritud ja 27 aastat vabas Eestis. Pikaaegseim koostöö seob teda Kurski pianisti Leonid Vintskevitšiga duos Jazz For Two. Nad on kahekesi esinenud maailma eri paigus aastast 1984.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles