Tsaar Saltaani peied Emajõe suveteatris

Kerli Jõgi
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolm õde (Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie) vajavad püsti püsimiseks tuge nii üksteiselt kui ka kõigelt ümbritsevalt.
Kolm õde (Karin Tammaru (vasakult), Marika Barabanštšikova ja Terje Pennie) vajavad püsti püsimiseks tuge nii üksteiselt kui ka kõigelt ümbritsevalt. Foto: Artus Laugamets

Emajõe suveteatri selle suve uuslavastus etendub Tartu Pühade Aleksandrite kiriku aias, mis sobib hästi Puškini värssmuinasjutu lahtiharutamiseks, kui vaid lavastus loolt vaipa alt ei tõmbaks.

Lavastus tugineb muinasjutule tsaar Saltaanist ja seetõttu on laval esitatavat lugu kindlasti lihtsam jälgida neil, kes algteksti sündmustikku eredamalt mäletavad. Erinevalt muinasjutust algab etendus tsaari matustega ja kogu muinaslugu on laval hoopis algtekstist tuttava kolme naise – tsaarinna, koka ja kangru – meenutus. Laval ei kulge niisiis mitte muinasjutt, vaid lavastus positsioneerib laval toimuva aega, mil muinasjutu sündmused on juba lõppenud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles