Võidupüha juubeliparaadi peetakse Tartus

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidupüha paraad. Foto on illustreeriv.
Võidupüha paraad. Foto on illustreeriv. Foto: Priit Simson

Võidupüha arvult 20. pidulik tähistamine leiab aset Tartus. 22. ja 23. juunil võib linnas näha sõdureid, relvi, sõjatehnikat ning nautida sõjaväeorkestrite muusikat.


Kaitseliidu teatel on 23. juunil Vabaduse puiesteel rivis üle 1100 inimese. Tartu kesklinna rivistuvad üles üksused kõikidest Kaitseliidu malevatest, lisaks Kaitseliidu koolist ning noorkotkad, naiskodukaitsjad ja kodutütred.

Lisaks võib rivis näha ka Kaitseväe ühendatud õppeasutuste rühma ja Balti kaitsekolledži lipumeeskonda. Taktsammu hoiavad Kaitseliidu koondorkester, kaitseväe orkester ning politsei- ja piirivalveameti orkester.

Pidulikud sündmused Tartus saavad alguse juba 22. juunil kell 16.30 rahvusvahelise puhkpilliorkestrite galakontsertiga Küüni tänava ja Vabaduse puiestee vahelises pargis. Hilisõhtul algab Toomemäel Raivo Trassi juhtimisel kontsertkava «Ütles Lembitu» ning süüdatakse võidupüha muinastuli.

23. juuni hommikul kell 7 heisatakse lipp Tähetorni tippu. Kell 9 kogunetakse Vabadussõja Kalevipoja mälestusmärgi juures, et asetada pärjad. Kell 10 algab Võidupüha jumalateenistus Jaani kirikus.

Pärast paraadi algab Vabaduse puiesteel orkestrite vigurmarssimine ning Küüni tänaval on avatud kaitseväe tehnika näitus. Tartumaa võidutuled jagatakse laiali kell 14.30 Raekoja platsil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles