Lastekaitsepäev toob väikesed ja suured tartlased kesklinna

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on tehtud 2010. aasta Tartu lastekaitsepäeval.
Foto on tehtud 2010. aasta Tartu lastekaitsepäeval. Foto: Margus Ansu / Postimees

1. juunil toimub Tartus lastekaitsepäeva suurüritus «Linnatäis lapsi ja vanemaid», mis toob kesklinna vabaõhunäituse, kontserdid, õpitoad ja palju muud.

Homme panevad Tartu koolide algklassiõpilased Raekoja platsile üles ühisnäituse «Kui ma oleksin suur...», mille eesmärk on näidata tartlastele noorte kunstnike loomingut ning lähendada lapsi linnaametnikele, kes tulevad appi töid üles riputama.

Näituse, mis jääb üles kella üheksani õhtul, avab kell 11 linnapea Urmas Kruuse. Seejärel astuvad Raekoja platsil kontserdiga üles laste tantsurühmad, esinemise finaaliks on teatetants ja lastekaitsepäeva rongkäik.

Traditsiooniliselt avatakse Tartus lastekaitsepäeval lastele ka uus mänguväljak, sedakorda toimub see kell 15 Ropka pargis.

Pärastlõunal jagub kesklinnas tegevust kogu perele. Tavapäraselt on avatud õpitubade allee, kus jagub tegevust väiksematele ja suurematele. Kesklinna esinemispaikades astuvad üles lauljad ja tantsijad. Kaubamaja mänguväljakul võib näha Heino Seljamaa etendust «Lotte ja Bruno» ning õhtul esineb kaubamaja laval ansambel Vägilased.

Rannavõrkpallihuvilisi oodatakse õhtul Anne kanali äärde servimisvõistlusele ja rannavõrkpalli tippude show-mängu vaatama.

Lastekaitsepäev Tartus on traditsiooniline koguperesündmus, mida korraldab noortekeskus Lille Maja koostöös paljude haridus-, kultuuri- ja noorteasutustega juba viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles