Tartu Ülikool: tegemist on äärmiselt häiriva juhtumiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone.
Tartu Ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli välisüliõpilastalituse juhataja Ülle Tensingu kinnitusel langes Tartus vägivalla ohvriks Kamerunist pärit üliõpilane, kes viibis siin doktorantide mobiilsust toetava programmi raames.


Doktorant saabus Tartusse märtsis ning pidigi nüüd, oma vahetusperioodi lõppedes naasma Saksamaale, kus ta hakkab kaitsma doktorikraadi.

«Loomulikult on igasugused taolised juhtumid Tartu Ülikooli jaoks äärmiselt häirivad ning me võtame neid täie tõsidusega. Seejuures pole oluline, milline meie üliõpilane taolise rünnaku ohvriks langeb – tegemist on igal juhul kahetsusväärse juhtumiga ning ülikool teeb kõik endast oleneva, et üliõpilasele toeks olla ja politseiga koostööd teha,» ütles Tensing pressiesindaja vahendusel.

Ta lisas, et antud konkreetse juhtumi kohta ülikoolil palju enamat teada ei ole, asja uurib politsei ning ülikool loodab siiralt, et süüdlased tabatakse.

Kõik Tartusse saabunud välistudengid viiakse orientatsiooniloengu raames kurssi küsimustega, kuidas Tartus elades ja õppides välismaalasena hakkama saada. Neil loengutel esineb tavaliselt alati ka politsei esindaja, kes omakorda teavitab tudengeid ohtudest, mis siin ette võivad tulla ning annab juhiseid, kuidas võimalikes ohuolukordades käituda.

«Kindlasti kannustatakse väliskülalisüliõpilasi kohe taolistest juhtumitest politseile ning ka ülikoolile teada andma,» lisas Tensing.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles