Kas Veski tänavast võiks korda teha ka teise jupi?

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja sai eeskujulikku korda Veski tänava Jakobi-Näituse lõigu sõidutee. Kas on mingi võimalus, et tänavu saab korda ka Näituse-Kuperjanovi lõik?

Vastab Tartu linnamajanduse osakonna juhataja asetäitja Andres Pool:

Nii ilusti kindlasti mitte. Kui tekib mõni hull auk, parandame muidugi ära, aga ülekatet seal ei tehta. Lisaeelarvet ilmselt enne sügist ei tule ja kui sealt õnnestukski raha saada, ei lubaks ilmselt ilmad enam asfalteerida.

Tänaval kehtib kiiruspiirang 30 km/h, kuid juba enne remonti oli seal 30ga sõites tunne, et oled nii mõnelgi jalus. Kas linn on mõelnud emba-kumba: kiiruspiirang kaotada või kihutajaid kuidagi ohjeldada?

Vaatame, mis seal juhtub.

Pigem arvan, et kiiruspiirang ei kao. Esimeses otsas on koolid ja lasteaiad ning pime kurv (katoliku kiriku Maarja maja juures – toim), samuti on pime kurv Tähtvere päevakeskuse juures.

Aga esmaspäeval on liiklusnõukogus arutusel ettepanek lubada Veski tänaval jalgrattureil vastuvoolu sõita. Põhiohud, mis tuleb kõrvaldada, olekski rattureile pimedais kurvides, sest autojuhid kipuvad ju kurve lõikama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles