Hansapäevad tulevad taas sel nädalavahetusel

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hansapäevad tulevad taas sel nädalavahetusel.
Tartu Hansapäevad tulevad taas sel nädalavahetusel. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu hansapäevad toimuvad eeloleval nädalavahetusel, 7. ja 8. juulil. Hansapäevadel on avatud teemalinnad ja  rikkalik hansalaat.

Toomemäel avatud lastelinnas esinevad kontserdilaval mitmed muusikagrupid ja Piret Päär jutustab muinasjutte. Lastele on avatud mitmeid tegevuskodasid, muu hulgas saab Spark Markerlabis meisterdada kuumaaluseid ja õhupalliautosid või hoopis proovida kätt sokilooma valmistamisel. «Juba neljandat aastat pakuvad kahe pere seitse patsides ja põlledes õde hõrgutisi,» tutvustas lastelinna pealik Liina Järvpõld.

Lastelinna lähedal, toomkiriku varemete ja tähetorni juures on avatud teaduslinn, kuhu oodatakse huvilisi Eesti teaduse saavutustest osa saama. «Ma olen kindel, et keeruline teadusmaailm muutub siinsetes töötubades, programmides ja esitlustes palju lihtsamaks, mõistetavamaks ja haaravamaks,» lubas hansapäevade projektijuht Evelin Rannast.

Pealava asub sel aastal Poe tänava pargis ning seal astub kahel päeval üles üle 20 muusikakoosluse. Hansapäevade üks tähtüritusi on Liisi Koiksoni kontsert laupäeva õhtul. Pühapäeval tähistavad Salvador Sax Kvartett, Tartu Saksikoor ja Big Band Tartu oma suuri sünnipäevi kontsertidega. «Big Band Tartu tähistab sel aastal juba 20. sünnipäeva ning sel kontserdil osalevad ka solistid Arno Tamm ja Kreet Stubender,» lisas Rannast.

Tasku ümber on avatud põnev raualinn, kus saab muu seas uudistada vanaautode näitust ja elada kaasa Raualinna Rammumehe jõukatsumisele, eksponeeritud on päästetehnikat ja aega saab veeta spordimuuseumi tegevustoas.

Mööda Küüni tänavat ja selle ümbruses on end laiali seadnud rikkalik hansalaat, kus kaubeldakse nii käsitöö, toiduainete ja roogade kui palju muuga. Laadale tuleb üle 400 kaupleja Eesti kõikidest maakondadest, peale selle Lätist, Leedust,  Ukrainast ja Venemaalt. Hansalaat on avatud laupäeval kell 10–20 ja pühapäeval kell 10–16.

Atlantise kõrval on avatud viikingite ala ning ülikooli peahoone taga loomade ala. Pottsepad ja korstnapühkijad näitavad oskusi Toomemäel Skytte monumendi lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles