Kohus pikendas valvurit rünnanud vangi karistusaega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vangla.
Tartu vangla. Foto: Sille Annuk.

Möödunud reedel tungis Tartu vanglas röövimise eest karistust kandev 23-aastane Ott kallale vangivalvurile. Kohus otsustas selle vahejuhtumi tõttu mehe karistust veel kuue kuu võrra pikendada.


Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talve kinnitusel leidis vahejuhtum aset 24. mail vangla hommikuse loenduse ajal. «Valvurid sisenesid kinnipeetavate kambrisse. Mehed seisid kambris voodi kõrval ning näisid rahulikud. Ootamatult ründas kinnipeetav Ott ühte sisenenud valvurit ning lõi teda rusikaga kahel korral näkku,» kirjeldas Talv.

Rünnakule kohemaid reageerinud teine valvur ning kambri uksel seisnud kadett surusid ründaja pikali ja panid tal käed raudu. Edasi sujus kõik rahulikult, vang vastupanu ei avaldanud ning ta paigutati ümber teise kambrisse, lisas Talv.

Valvur saadeti pärast esmaabi andmist kodusele ravile.

Kaks päeva hiljem mõistis kohus Otile valvuri ründamise eest täiendavalt kuus kuud vangistust, mis lisati tema senisele karistusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles