Kolm malelauda Tartu kesklinnas kutsuvad mängima

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Küüni tänava kaubamajapoolsesse otsa pannakse lähipäevil kolm ümmargust avalikku malelauda, kus saavad tulevikus kõik huvilised hakata oma nuppudega malet ja kabet mängima.


Linnakunstnik Tiit Kaunissaare ütles, et betoonist valatud lauad ja toolid olid sisse kirjutatud Küüni tänava ümberehitusprojekti. Kujunduselemendid paigutatakse endise kino Apollo asukohale. Aastatel 1935–1944 tegutsenud kino kunagine paiknemine on juba praegu sillutisele märgitud.

«Ideoloogia on selles, et need on justkui Apollo kino fuajees olnud istmete ja laudade koopiad või tähistused. Ka vanasti olla seal mängitud malet ja see oli kultuuriinimeste läbikäimise koht,» selgitas Kaunissaare.

Toolid ja üks ümmargune maleruudustikuga laud olid eilseks juba kohale toodud. Ülejäänud peaksid Kaunissaare kinnitusel saabuma järgmise nädala jooksul ning pärast seda võib laudu kohe kasutama hakata.

Malemängimiseks peaksid nupud aga endal kaasas olema. «Linn annab ainult võimaluse, aga keegi ei keela seal ka tamkat mängida,» lausus Kaunissaare. Kujunduselementide autor on disainibüroo Keha 3 disainer Tarmo Luisk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles