Jõgeva ööraamatukogus üllatas õitsev öökuninganna

, Jõgevamaa ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õitsev öökuninganna Jõgeva linnaraamatukogus.
Õitsev öökuninganna Jõgeva linnaraamatukogus. Foto: Margus Ess

Jõgeva linnapäevade raames linnaraamatukogus korraldatud loomingulise koosviibimise nimega Ööraamatukogu tegi sel korral eriliseks õitesse puhkenud öökuninganna.


Linnaraamatukogu direktori Sirje Naritsa sõnul võis kaks või kolm päeva tagasi arvata, et kord aastas õitsev öökuninganna tänavu just ööraamatukogu ajaks oma õie avab.

«Tõin öökuninganna raamatukogusse oma kodust 1996. aastal, kui raamatukogu praegusesse hoonesse kolis. Hea väljanägemine tõestab, et taimel on siin hästi meeldinud».

Reede õhtul alanud ja laupäevaste hommikutundideni kestnud ööraamatukogul lugesid oma proosapalu, luuletusi, laulsid ja esitasid näitemängu loomingulisse sõpruskonda kuuluvad erinevate põlvkondade inimesed Jõgevalt ja selle ümbrusest.

Kunstnik ja galerii Kala omanik Gennadi Lapin avas enda ja oma järgijate akvarellinäituse. Raamatukogu töötajad olid aga vaatamiseks välja pannud enda valmistatud padjad.

Täna hommikul jätkusid Jõgeva 73. aastapäevale pühendatud Jõgeva linna päevad linnapea vastuvõtuga noorimatele linnakodanikele. Oodatud on 53 aasta vältel sündinud poissi ja tüdrukut ning nende vanemad. Võrreldes 2010. aastaga on sündimus Jõgeval tänavu tõusnud.

Keskpäeval süüakse linnavalituse hoone ees ühiselt suurt torti, mille lõikavad lahti linnaisad. Toimub kevadlaat. Tapa-Tartu raudtee 135. aastapäeva puhul algab pärastlõunal   aga Jõgeva raudteejaamas dresiinivõistlus, kus võisteldakse ka 135 meetrisel distantsil. Vana raudeejaama ees esineb Jõgeva kammerkoor.

Jõgeva linna päevad lõppevad homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles