Tartu ülikooli rahvusvaheline suveülikool pakub tänavu kahte uut programmi

Siim Kams
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli rahvusvahelises suveülikoolis on juuli algusest augusti lõpuni kavas 11 programmi. Traditsiooniliste programmidele lisanuvad sellel aastal ka kaks uut programmi: «Lähis-Ida ja Aasia: sarnasused ja erinevused» ning «Haridusuuendused kiire tehnoloogilise innovatsiooni ajastul».

Rahvusvahelise suveülikooli peaspetsialisti Laura Roobi sõnul keskendub programm «Lähis-Ida ja Aasia: sarnasused ja erinevused» nende regioonide tänapäeva poliitikale, majandusele ja ühiskonnale. Näiteks käsitletakse muuhulgas inimõigusi, rännet, võrreldakse režiimi tüüpe ja avatakse Ida-Aasia riikide majandusedude tagamaid.

Lisaks on Tartu ülikoolis 2019. aastaks plaanis kasutusele võtta uus Aasia uuringute õppekava ning suvekursus oleks heaks võimaluseks õppekava tutvustada.

Roobi sõnul oli eriti populaarseks programm «Haridusuuendused kiire tehnoloogilise innovatsiooni ajastul», kuhu esitati üle 90 avalduse. Selle eesmärgiks on täiendada õpetajate, õppejõudude ning ka alustavate pedagoogide õpetamismeetodeid ning tutvustada erinevaid haridustehnoloogilisi lahendusi, aktiivõppemeetodeid ning ühiskonna muudatustest tingitud lähenemisi pedagoogikas ning õpetamispsühholoogias.

Rahvusvahelise suveülikooli üheteistkümnest programmist viis on võimalik läbida stipendiumite toel. Tänavu sai Tartu ülikooli suveülikoolis õppimiseks stipendiumi 27 osalejat.

Tartu ülikooli rahvusvahelisse suveülikooli esitati ligikaudu 400 avaldust, kuid vastu on võimalik võtta vaid ligikaudu 100 õppijat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles