Loomade varjupaiga puudel istuvad taas kakupojad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kakud on pesa teinud kuuse otsa, kuid veedavad aega ka pajuokstel.
Kakud on pesa teinud kuuse otsa, kuid veedavad aega ka pajuokstel. Foto: Sille Annuk

Tartu koduta loomade varjupaiga alale on juba vähemalt neljandat kevadet pesitsema tulnud kõrvukräts, keda varjupaiga töötajad nimetavad hellitavalt iga-aastaseks vabatahtlikuks külaliste loenduriks. Tänavu on varjupaiga alal rätsud leidnud ajutise pesa, milles on kaks poega.

«Siin on ju ikkagi loomade varjupaik, kakutibudel on siin kõrgetel puudel rahulik suureks kasvada,» arvas varjupaiga töötaja Annika Mölder. Kuna kakud teevad pesa kõrgele puulatva ega hakka võra sees silma, pole töötajate sõnul tihtipeale kaku saabumist kohe märgatagi. Alles siis, kui pojad kisama hakkavad, on teada, et sulelised on taas varjupaigas.

Varjupaiga projektijuhi Kirke Roosaare sõnul on kakkude suurimad kiusajad varesed, kelle küüsi langesid tunamullused rätsupojad. Tänavu on vanalinnud teinud pesa tihedama kuuse sisse, kust varesed poegi loodetavasti nii kergelt kätte ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles