Tartlased loobivad tasuta joogivee kraanidesse prahti

Elerin Eelmäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul kasutab võimalust kaubamaja kõrval tasuta vett juua.
Paul kasutab võimalust kaubamaja kõrval tasuta vett juua. Foto: Elerin Eelmäe

Tänavu leiab Tartu linnast viis kraani, millest voolab värsket joogivett, kuid nii mõnigi kasutab joogikohta hoopis prügikastina.

Tartu veevärk kontrollib pidevalt kõiki kraane, kuid sellegipoolest on nende äravoolukoht tihti prahist umbes. «Kraanid lagastatakse täis. Kahjuks on see viimasel ajal avalikus ruumis leviv trend,» nentis Tartu veevärgi juhataja Toomas Kapp.

Lisaks joogikohtade puhastamisele on olnud tarvis neid ka rikete tõttu parandada ja mõni kraan välja vahetada. Veekraanid on sarnased, kuid Raekoja platsi kraan on tehtud eritellimusel sobima ajaloolisesse asukohta.

Ajutised kraanid asuvad Raekoja platsil, laululava juures, Küüni ja Paju tänaval. Neid kraane saab kasutada maist oktoobrini ehk ajal, mil külmumisohtu pole. Lisaks toimib aasta ringi Roosi tänava kraan.

Toomas Kapi sõnul on veevõtukohad end seni õigustanud ja kevadine kraanide paigaldusest on saanud hea tava. Kraanid on Tartu tänavatel neljandat aastat.

Joogiveekraanide paigaldust ja korrashoidu korraldab linna rahastusel Tartu veevärk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles