Galerii: Üliõpilaste XIX suvepäevadel sai supelda nii mudas kui vees

Siim Kams
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile lõppesid Kääriku spordikeskuses toimunud üliõpilaste XIX suvemängud, kus osalesid kõikide Eesti kõrgkoolide tudengid. Suvemängudel sai kätt proovida mudamaadluses, köieveos, auto tirimises ning paljus muus. 

Üliõpilaste suvemängude kommunikatsioonijuhi Karolina Kreinini arvates olid suvemängude elamusterohkemateks aladeks naiste mudamaadlus ja elamusjooks. Elamusjooks on 1,2 kilomeetri pikkune takistusrada, mille läbimiseks pidid noored tudengid läbi paksu muda ja üle libedate palkide ronima. 

Tudengite suvepäevade programm jagas võistlused kahte gruppi: spordivõistlused ja meelelahutusvõistlused. Meelelahutusprogrammi kuulusid näiteks pokker, naiste mudamaadlus ning mullijalgpall, mille mängimiseks võistlejad kogu kehaga täispuhutava palli sisse ronisid ning üksteise vastu põrkudes jalgpalli mängisid. Spordiprogrammi kuulusid näiteks noolevise, tänavakorvpall, ujumine ja tennis. 

Seinamäe 100 meetri mäkketõusu võistluse võitnud Eesti lennuakadeemia tudeng Robin Lilleorg kiitis selle aasta suvepäevade korralduslikku poolt. Lilleoru sõnul oli sellel aastal hästi koostatud programm, mis võimaldas osalejatel teha nii palju sporti, kui nad ise soovisid.

Lisaks kiitis Lilleorg ka turvameetmeid. «See, kes tuli klaastaaraga, jäi sellest ka ilma. See oli väga hea üllatus minu jaoks, sest nii mõnelgi varasemal aastal on seal klaastaaraga õnnetusi juhtunud,» rääkis Lilleorg.

Lilleoru sõnul olid tudengid üldiselt üritusel viisakalt käitunud. Ainukeseks erandiks oli Lilleoru sõnul isik, kes õhtusel peol peaesinejat Karl-Erik Taukarit topsiga viskas. Kreinini sõnul jäi korrarikkujal siis pidu katki ja hiljem tuli tal Karl-Erik Taukarile vabandus kirjutada.

Turvalisuse tagamiseks olid üritusel olemas nii turvateenistus, meedikud kui ka vetelpäästjad. Kuigi alkohoolsete jookide tarbimine oli lubatud, kehtisid siiski kindlad piirangud. Joobes inimestel oli võistlemine keelatud.  «Alkoholi ei propageeri, kuid eks meelelahutus on alati käinud ka tudengieluga kaasas,» lisas Kreinin.

Ülikooli kultuuriklubi liikme Rosiine-Johanna Schwarzi sõnul oli üritus väga hästi korraldatud ning meeldejäävaimad spordialad olid tema jaoks mudamaadlus ning järvelendur. 

Schwarzi sõnul oli ainukeseks negatiivseks meenutuseks Taukari joogiga viskamine. «Ma olin üsna šokeeritud, tegemist on ju täiskasvanud inimestega. Ma väga loodan, et Taukari ees vabandati,» lisas Schwarz.

Kõige osalejaterohkemateks olid jooksud: Kääriku järve jooks (142 osalejat), seinamäe 100 (122 osalejat) ja elamusjooks (313 osalejat). Vaatajate poolest oli populaarseim mudamaadlus.

Üliõpilaste suvemänge peetakse alati Kääriku spordikeskuses Otepää vallas. Kolmepäevasel spordi- ja meelelahutusüritusel võivad osaleda kõikide kõrgkoolide tudengid ja sportliku hingega vilistlased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles