Fotod ja video sündmuskohalt: Jõgevamaal hukkus liiklusõnnetuses sõiduauto juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11.20 sai politsei väljakutse Jõgevamaale Kärde külla, kus Tartu-Jõgeva-Aravete maantee 60. kilomeetril põrkasid kokku veok ja sõiduauto.

Esialgsetel andmetel kaldus sõiduauto Peugeot vastassuunda, kus põrkas kokku Volvo veoautoga. Kokkupõrke tagajärjel paiskus sõiduauto kraavi.

Sõiduauto liikus Jõgeva ja veoauto Rakvere poole. Sõiduautot juhtis 60-aastane naine, kes hukkus sündmuskohal. Naine oli sõiduautos üksi. Veoki juht, 57-aastane mees, sai kergemaid vigastusi. 

Veokit juhtinud Aivar märkis, et sõiduauto kiirust maha ei võtnud ning vajus tema sõiduvööndisse. «Pidurdasin küll, aga kokkupõrget ei suutnud vältida,» lisas ta. Ehkki veokijuht liiklusõnnetuses viga ei saanud, on olukord talle enda sõnul emotsionaalselt väga raske.

Politsei selgitas sündmuskohal, et veokijuht oli kaine, mõlemad juhid kinnitatud turvavööga ning sõidukite rehvid vastasid nõuetele. Sõidutee oli ses kohas kergelt vihmamärg ning piirkiirus 90 km/h.

«Seni on teada, et õnnetus juhtus sirgel ja võrdlemisi laial teelõigul, kus nähtavus on hea. Pidurdusjälgedest on näha, et veokijuht püüdis ohtu märganuna kiirust maha saada, ent kokkupõrget paraku vältida ei õnnestunud. Kas õnnetuse põhjus võib olla sõiduki tehnilises seisus, juhi tervislikus seisundis või milleski muus, selgitatakse kriminaalmenetluses,» ütles vaneminspektor Taivo Rosi. Lisaks pani ta südamele, et roolis olles tuleb tegeleda auto juhtimise, mitte kõrvaliste tegevustega.

Liiklus on õnnetuspaigal suletud. Tänavu on liiklusõnnetustes hukkunud 39 inimest, mullu sama aja jooksul 23 inimest.

Copy
Tagasi üles