Linnamuuseumi piknik grüünes jäi halva ilma tõttu ära

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnamuuseum ei oota piknikuhuvilisi güünesse, vaid oma majja tuppa, mis kell 13.15 oli sama hästi kui inimtühi.
Linnamuuseum ei oota piknikuhuvilisi güünesse, vaid oma majja tuppa, mis kell 13.15 oli sama hästi kui inimtühi. Foto: Kristjan Teedema

Tartu linnamuuseum kutsus juuli esimese päeva pärastlõunaks huvilisi Ülejõe parki Hugo Treffneri kuju juurde minevikuhõngulisele piknikule grüünes, et tutvustada praegustele tartlastele nende eellaste vaba aja veetmise kombeid. Vihmast tiine tinakarva taevas, napilt 12 kraadi sooja ning mõõdukas tuul kuskilt põhja- ja idakaare vahelt tekitasid aga pikniku vastu peaaegu et olematu huvi, nii et tegevus kandus muuseumisse.

«Kui aknast välja vaadata, ei ole selline ilm, mis tõmbaks rahvast murule istuma,» ütles Tartu linnamuuseumi haridusprogrammide kuraator Ants Siim. Ta lisas, et ootab kell 14 muuseumisse 1920. ja 1930. aastate luuleklassikat esitama Enn Lillemetsa, keda võib tituleerida nii näitlejaks, kirjanikuks kui ka kultuuriloolaseks. Kavakohaselt pidi ta esinema piknikul.

Tartu linnamuuseumi haridusprogrammide kuraator Ants Siim.
Tartu linnamuuseumi haridusprogrammide kuraator Ants Siim. Foto: Kristjan Teedema

Ära jäänud piknik grüünes oli kavandatud lõpetama Tartu linnamuuseumi ajalooliste kohvikute nädalat, mis Ants Siimu sõnul möödus inimeste huvi poolest edukalt.

Kuraatoriekskursioonist nädala alguses linnamuuseumi näitusel «Randevuu. Kohtumispaik Tartu» sai osa 50–60 inimest. Rattaorienteerumisel «Kõrtsist kõrtsini» neljapäeval käis 24 võistkonda.

Nädala raskuskeskmeks nimetas haridusprogrammide kuraator 29. juunit ehk Tartu linna päeva, mil olid kavas ajalooliste kohvikute kirjandusretk (linnamuuseumi ja linnaraamatukogu koostöös), kus osales rohkem kui 70 inimest, ning Tartu tundjate mälumäng.

Linnamuuseumi ajalooliste kohvikute nädalale pidi punkti panema 1. juulil kell 13–17 minevikuhõnguline piknik grüünes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles