Priit Pullerits: Tarbetu kiirtee (2)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pullerits
Priit Pullerits Foto: Margus Ansu

Kõik need aastatepikkused pingutused, mis on tehtud inimeste suunamiseks oma autost bussi või rongi peale, võib neljarajalise Tartu-Tallinna kiirtee valmimise järel lugeda mõttetuks.

Elva lähistel suunaga Tartu poole umbes kahekümnest autost koosnenud ko­­lonn üle-eelmisel nädalavahetusel pani mõtlema, kas Tartu ja Tallinna vahele on ikka vaja neljarajalist maanteed. Ja pani järeldama, et ega ikka pole küll.

Kogu progressiivne inimkond, kes mõtleb keskkonnasäästlikult ja jätkusuutlikult – kasutan nimme pompoosseid sõnu –, püüab vähendada isikliku autoga sõitmist. Põhjusi pole siin mõtet korrata, need on niigi teada. Aga kui teha Tartu-Tallinna maantee neljarajaliseks, on see sama hea kui esitada üleriigiline üleskutse: inimesed, mida te kõhklete, lööge oma autole hääled sisse ja asuge teele, sest teile mõnusaks sõitmiseks see maantee ju ehitatigi!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles