Tartu päev ühendab ooperi ja sõnateatri

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennart Peep toob Giacomo Puccini ooperi «Madame Butterfly» miniversiooni lavale nii, et selles osalevad Ameerika konsuli osas tenor Rasmus Kull (vasakult), näitleja Kaija M. Kalvet (Suzuki), sopran Maria Listra (madame Butterfly) ja näitleja Mihkel Kallaste (leitnant Pinkerton).
Lennart Peep toob Giacomo Puccini ooperi «Madame Butterfly» miniversiooni lavale nii, et selles osalevad Ameerika konsuli osas tenor Rasmus Kull (vasakult), näitleja Kaija M. Kalvet (Suzuki), sopran Maria Listra (madame Butterfly) ja näitleja Mihkel Kallaste (leitnant Pinkerton). Foto: Margus Ansu

Tartlastel ja meie linna külalistel on täna haruldane võimalus osa saada kolme kuulsa ooperi tasuta etendustest. Need on Ott Aardami lavastatud Wolfgang Amadeus Mozarti «Võluflööt» ja sama helilooja «Don Giovanni» Uku Uusbergi lavastuses ning Lennart Peebu lavastatud Giacomo Puccini «Madame Butterfly». Kuid täispikka lavastust ei tasu neist ühestki loota.

Tartu linna päeva «Ooperisümbioos 3» kunstiline juht Reigo Tamm ja produtsent Maris Peebo rääkisid, et kolm lavastajat võtsid vastu lähteülesande etendada omal valikul üks maailmakuulus ooper 45 minuti jooksul kahe ooperisolisti ja kahe näitlejaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles