Kaubarong tegi täna Tartu sadamaraudteel viimase sõidu (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidaa, kaubarongid Tartu kesklinnas! Viimane rong viis täna vanaraua Tartust Tallinnasse. Edaspidi teevad seda tööd autod.
Aidaa, kaubarongid Tartu kesklinnas! Viimane rong viis täna vanaraua Tartust Tallinnasse. Edaspidi teevad seda tööd autod. Foto: Kristjan Teedema

Täna kella poole ühe ajal alustas Tartu sadamaraudteel viimane rong oma sõitu. Kaubarong sõitis metalli ümbertöötlevasse Kuusakoskisse, et sealt viimast korda vanametall Harjumaale viia. Peagi demonteeritakse ka sadamaraudtee rööpad ja liiprid. 

Kuusakoski metalli vastuvõtja Uku Udumäe ütles, et rong viis 25 aastat metalli Kuusakoskist Harjumaale. «Nüüd tuleb vedada autodega, mis on küll kallim, aga kuna meie olime viimased, kes selle kaubarongi teenust kasutasid, ei tasunud see ilmselt ära,» selgitas Udumäe. «Linna sisse nüüd enam rongidel asja pole,» lisas Udumäe. 

Eesti Raudtee kommunikatsioonijuht Monika Lilles ütles, et täpset kuupäeva, mil rööpad ja liiprid üles korjatakse, paika pandud ei ole, kuid demonteeritakse need kindlasti. «Selle aasta eelarves on sadamaraudtee liiprite eemaldamiseks raha olemas, kuid enne on vaja tehnilise järelevalve ameti nõusolekut ja demonteerimiseks ehitusluba,» sõnas Lilles. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles