Maitse asi? ERMi ümbruse haljastus pakub ainest erinevateks arvamusteks (5)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi juurde istutatud kibuvitsapõõsad vajavad veel aega, et kasvada. Maha kanda neid veel ei maksa.
ERMi juurde istutatud kibuvitsapõõsad vajavad veel aega, et kasvada. Maha kanda neid veel ei maksa. Foto: Sille Annuk

Viimase paari nädala jooksul on Tartu Postimehega ühendust võtnud kaks lugejat, kes on pidanud vajalikuks välja öelda, et nende meelest kujutab Raadil asuva Eesti Rahva Muuseumi (ERM) ümbrus endast kohutavat ja hooldamata umbrohuvälja. Kõige enam on neid häirinud haljasalal silma hakkavad kidurad kibuvitsapõõsad.

ERMi ümbruse haljastus on vaidlustele ainest pakkunud varemgi, sest tegemist pole traditsioonilise lahendusega. Nimelt on sealsetel platsidel teadlikult eelistatud madalaks niidetud murule poollooduslikku kooslust, mis nii mõnelegi jätab hooldamata mulje.

Piirkonna maastikuarhitektuuri osa projekteerinud osaühingu Kino Maastikuarhitektid arhitekt Karin Bachmann selgitas nüüdki, et ERMi ümbruses pole tegemist umbrohuga. «See on poollooduslik kooslus ja sinna ei tekigi iga nädal niidetavat muruplatsi,» sõnas ta.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles